spasovic-obrazovanje-stavljamo-na-pijedestal

Požarevac

Događaji

Spasović: Obrazovanje stavljamo na pijedestal

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Lokalna samouprava u Požarevcu je kroz stipendije i nagrade, u ovoj godini opredelila oko 100 miliona dinara za učenike i studente.

Lokalna samouprava u Požarevcu je kroz stipendije i nagrade, u ovoj godini opredelila oko 100 miliona dinara za učenike i studente.

  


Mada je na dnevnom redu bila odluka o utvrđivanju uslova, načina, kriterijuma i postupaka subvencionisanja kamata po studentskim kreditima kod poslovnih banaka na teritoriji grada, koja je jednoglasno i usvojena, graadonačelnik Bane Spasović se, odgovarajući na pitanja odbornika, osvrnuo na ono što grad čini za mlađi naraštaj.


„Prosvetu i obrazovanje treba da stavimo na mnogo viši pijedestal vrednosti“, naglasio je. 


Gradonačelnik  je obećao da će razmotriti predlog odbornice Marice Đokanović iz Demokratske stranke o kreditiranja učenika sa invaliditetom na drugi stepen visokog obrazovanja. 


Ukoliko to budžet dozvoli naredne godine bi lokalna samouprava trebalo da u potpunosti pokrije sve troškove prevoza za učenike osnovnih i srednijh škola. Radimo elaborate o našim mogućnostima. Takođe razmišljamo da studentima, koji ne studiraju u Požarevcu, platimo jednom mesečno povratnu kartu. Želimo da stavimo do znanja da itekako mislimo da zadržimo naše akademce u gradu, ali i da pomognemo svim učenicima srednjih i osnovnih škola. To će biti prioritet prlikom donošenja budžeta za naredu godinu. Sve predloge možete da dostavite lokalnoj samoupravi, ali i da učestvujete u njihovoj izradi. Želimo da sarađujemo sa svima kojima je napredak grada prioritet“, kazao je gradonačelnik odbornicima.


Na ovu odluku skupština grada je usvojila amandman Zlatka Miladinovića iz DS-a, koji je postao sastavni deo odluke. 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top