spasovic-odgovornost-je-alfa-i-omega-politike

Požarevac

Politika

Spasović: ''Odgovornost je alfa i omega politike''

Foto: A.G.

How Good Of A Friend Are You Really?

U prostorijama Srpske napredne stranke u Požarevacu održana je konferencija za medije

U prostorijama Srpske napredne stranke u Požarevacu održana je konferencija za medije na kojoj je predsednik Gradskog odbora SNS Požarevac, Bane Spasović, govorio o svemu što su tokom 2015. godine uradili i koje su rezultate postigli.


Spasović je obraćanje medijima započeo rečenicom: “Odgovornost je alfa i omega politike”, ističući da Srpska napredna stranka nikada nije bežala od odgovornosti i nikad nije sakrivala problem ispod tepiha, naprotiv, uvek je išla u susret problemima.Ovu godinu ukratko je opisao sa nekoliko reči: odgovornost, promene, raskid sa negativnim pojavama, poštenje, timski rad, dela, a ne reči.


On smatra da je 2015.godina bila prekretnica za Požarevac i raskid sa nekim lošim navikama.U junu je smenjen direktor JP “Direkcija za izgradnju”(kadar SNS), a nekoliko meseci kasnije i direkotrka Turističke organizacije Požarevac (kadar URS), zbog čega su  mnogi optuživali požarevačke naprednjake za politikanstvo, kaže Spasović i naglašava:

 

Krenuli smo od toga da prvo očistimo svoje dvorište pa onda da gledamo u tuđe.Mi ne postavljamo pitanje ko je iz koje stranke nego merimo rezultate.Pohvalićemo i one koji su iz drugih stranaka i one koji nisu ni u jednoj stranci ako dobro rade ali ćemo, takođe, tražiti smenu onih koji ne postižu odgovarajuće rezultate jer smo rekli više puta da prihvatamo odgovornost ali da nećemo deliti neodgovornost.”


Ovom prilikom Spasović je pohvalio rad “Direkcije za izgradnju” od kada je na njenom čelu Mitar Karadžić, kao i JP “Toplifikacija” na čelu sa Dejanom Dačićem, govoreći o najznačajnijim investicijama koje su realizovala pomenuta preduzeća.Naprednjaci su zadovoljni i radom JKP “Parking servis”, a govoreći o radu ovog preduzeća otkrili su medijima da ima zainteresovanih investitora za izgradnju podzemnog parkinga, ili na sprat.


JP “Ljubičevo” promenilo je nekoliko direktora za kratko vreme, a sve u cilju boljeg poslovanja i povratka stare slave ergeli Ljubičevo.I tu je ostavaren značajan pomak u ovoj godini, kaže Bane Spasović.


Štale su adaptirane i u njima se nalazi preko 40 konja.Obezbeđen je i profesionalni trener.Trenutno su u pripremi radovi na manježu, zatvorenom zimskom prostoru gde će konji moći da treniraju.Takvog objekta nema u Srbiji.


Takođe, Spasović je spomenuo i veliko angažovanje nove direkotrke TOP-a, Jelene Vukazić, koja je umnogome doprinela da Požarevac dobije novogodišnji duh i, govoreći o mladim i stručnim ljudima, pohvalio mlado rukovodstvo GO Kostolac koje je za nešto više od godinu dana modernizovalo infrastrukturu Kostolca.


Svima mora biti jasno da se u politici ne može više živeti od stare slave već samo od rada i rezultata.Požarevac ima velike ljudske potencijale, mlade i stručne kadrove i enerergiju koja je na neki način zatvorena.Ono što mi želimo je da oslobodimu tu energiju i da vratimo naše kadrove iz drugih mesta u Požarevac da pomognu svome gradu i sprečimo tu negativnu migraciju stručnih ljudi u druge gradove.


Govoreći o borbi protiv korupcije, Spasović je napomenuo da je podignuta krivična prijava protiv odgovornih lica iz “Direkcije za izgradnju” i da je to samo prvi korak u ovoj borbi koja će da se nastavi i u 2016.godini.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top