spasovic-vodosnabdevanje-je-prioritet

Požarevac

Događaji

Spasović: Vodosnabdevanje je prioritet

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon konstitutivne sednice Skupštine grada novoizabrani gradonačelnik Bane Spasović obratio se medijima.

Nakon konstitutivne sednice Skupštine grada novoizabrani gradonačelnik Bane Spasović obratio se medijima.

 

On je podsetio da je koalicija okupljena oko SNS-a osvojila većinu, kako na republičkom, tako na lokalnom nivou.

 

„Gledamo na to kao na veliku odgovornost, a ne privilegiju. Treba jasno da se fokusiramo na postojeće probleme. Novi ljudi treba da unesu toliko potrebnu energiju gradu“, kazao je Spasović.

 

Za sada su poznata dva pomoćnika gradonačelnika, Dragan Ćurčija zadužen za zaštitu životne sredine i Marko Savić zadužen za kapitalne investicije i ekonomski razvoj. Savetnik za trgovinu i turizam je Ljiljana Dabić.

 

U narednih sto dana, po Spasovićevim rečima, pažnja će biti usmerena ka putnoj i komunalnoj infrastrukturi.

 


Bane Spasović, gradonačelnik

 

„Iz Fonda za mineralne sirovine biće ikorišćeno 180 miliona dinara za asfaltiranje ulica i saobraćajnica na teritoriji grada Požarevca. Ozbiljno će se pristupiti rešavanju problema u brdskom delu grada poput kišne i fekalne kanalizacije. Potom ćemo rekonstruisati Hipodrom, jer želimo da brendiramo Ljubičevske konjičke igre. Nećemo zaboraviti ni ergelu „Ljubičevo“.Osnovni zadatak je ipak rešavanje vodosnabdevanja u gradu Požarevcu. Problema će biti, ali imamo ideju kako da ih rešimo.Imamo tim koji će raditi na tom problemu, drugačije nego što je to dosad činio Štab za vanredne situacije. Ono što je najvažnije imamo podršku Vlade Srbije“, rekao je Spasović.

 

Naredne nedelje bi trebalo da bude održana još jedna sednica Skupštine na kojoj će se, između ostalog, naći rebalans budžeta koji je podnelo prethodno Gradsko veće.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top