SPS slavi tri decenije postojanja

Požarevac

Politika

SPS slavi tri decenije postojanja

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Požarevcu nastavljeno obeležavanje tridesetogodišnjice formiranja Socijalističke partije Srbije.

Pored predstavnika odbora iz Braničeva, događaju su prisustvovali socijalisti iz okruga Centralne Srbije.

Sa proslave 30 godina SPS-a

„Požarevac je za nas simbolički veoma važan jer je prvi predsednik SPS-a, Slobodan Milošević, bio odavde. Ove 2020. godine treba da izvučemo sve ono što je u prošlosti bilo pozitivno i da pravimo programe za narednih trideset godina. Posle izbora izvršićemo programske, kadrovske i organizacione promene kako bismo spremni dočekali novo vreme koje nas očekuje“, rekao je Ivica Dačić, lider socijalista.

 

Ivica Dačić, predsednik SPS- a

Po njegovim rečima, članovi SPS bili su na najvažnijim funkcijama u najtežem periodu za Srbiju. Od 30 godina postojanja partije, već 12 godina SPS je u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom i zajedno su, po Dačićevim rečima, postigli veoma značajne rezultate.

Na predstojeće izbore SPS izlazi u koaliciji sa JS.

„Očekujemo bolji rezultat nego na prošlim parlamentarnim izborima, odnosno više od 11 odsto glasača. To nam je zadatak. Već sledeće nedelje mogu se očekivati prve predizborne radnje i prikupljanje potpisa, ali prvo moraju da budu raspisani izbori. Naša politika će se i dalje zasnivati na dva temelja, nacionalni i državni interesi, socijalna pravda i jednakost u Srbiji“, rekao je lider socijalista.

Dragan Marković Palma, lider JS, kazao je da će koalicija podneti građanima izveštaj o radu, ali i planove za budućnost.

 „Nadam se da će se nekadašnji članovi SPS - a vratiti u stranku jer je to njihova baza“, rekao je Marković.

 

Dragan Marković Palma, predsednik JS

Dačić se nadovezao na priču o povratku nekadašnjih članova u bazu istakavši da funkcioneri koji su otišli ne treba da se vraćaju, jer da su, kako kaže bili dobri, ne bi ni otišli.

To Top