A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Spuštena zavesa na 48. FEDRAS (FOTO) - Fedras - gluma
Spuštena zavesa na 48. FEDRAS (FOTO)

Malo Crniće

Kultura

Spuštena zavesa na 48. FEDRAS (FOTO)

Foto: Fedras Malo Crniće

How Good Of A Friend Are You Really?

Najbolja predstava u celini na Festivalu dramskih amatera Srbije u Malom Crniću je „Laža i paralaža“ amaterskog pozorišta „Vožd“ iz Mišara, opština Šabac.

Druga nagrada pripala je predstavi „Karolina Nojber“ Nebojše Romčevića, amaterskog pozorišta „Kastelum“ iz Starog Kostolca, a treća predstavi  „Protuve piju čaj“ Dragoslava Mihajlovića, u izvođenju teatra „Resava“- Centra za kulturu Despotovac.

U konkurenciji su bile još: „Pokondirena tikva“ Jovana Sterije Popovića, Doma kulture „Vlada Marjanović“ iz Starog Sela,  „ Vlast“, Branislava Nušića, Doma kulture „Sivac“ - Dramska sekcija „Velimir Sandić Veljko“ iz Sivca, „Ničija deca“, Mihaila Laptoševića, AP „Janićije Popović“ iz Gračanice, „Zvezdana prašina“, Dušana Kovačevića, Gradskog pozorišta „Teatar 91“ iz Aleksinca, „Život ispočetka“, Miroslava Momčilovića, u izvođenju AP „Jovica Jelić“  iz Banatskog Karađorđeva.

Nagrada za kostim pripala je Dušanu Simiću za predstavu „Laža i paralaža“, nagradu za muziku dobio je Marko Bošković za predstavu „Karolina Nojber“, a nagradu za scenografiju osvojio je Filip Rajković za predstavu „Laža i paralaža“.

Nagrade za mušku epizodnu ulogu poneli  su Srđan Stojadinović za ulogu Ivana u predstavi „Zvezdana prašina“, Nemanja Radivojević za ulogu Rake u predstavi „Protuve piju čaj“,  i Nebojša Milosavljeviću za ulogu Ružičića u predstavi „Pokondirena tikva“.

Nagradu za epizodnu žensku ulogu dobila je Anastazija Glumac, za ulogu carice u predstavi „Život ispočetka“.

Nagradu za glavnu mušku ulogu poneo je Valentino Oljača za ulogu sveštenika u predstavi „Kralina Nojber“, a za glavnu žensku ulogu Teodora Tomić za ulogu Jelice u predstavi „ Laža i paralaža“.

Ove godine je ustanovljena izuzetna nagrada za glumačko dostignuće, a prvi lauret je Nataša Rokvić za ulogu Karoline Nojber u istoimenoj drami.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Dušanu Simiću, za režiju „Laža i Parlaža“ Jovana Sterije Popovića, za maštovito osmišljenu predstavu i sugestivan rad sa glumcima.

Specijalnu nagradu žiri 48. FEDRAS-a dodelio je AP „Janićije Popović“ iz Gračanice za potresno svedočenje kosovske stvarnosti i kolektivnu igru za tekst „Ničija deca“ Mihajla Laptoševića.

Žiri 48. Festivala dramskih amatera sela Srbije radio je u sastavu: Cisana Murusidže, reditelj iz Beograda, Lidija Vukićević, dramska umetnica iz Beograda, i Aleksandar Dunić, dramski umetnik iz Beograda.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top