Srebrno jezero puno, a kakav je kvalitet vode? (FOTO)

Veliko Gradište

Društvo

Srebrno jezero puno, a kakav je kvalitet vode? (FOTO)

Foto: EB

How Good Of A Friend Are You Really?

Zbog epidemije mnogo bazena u Srbiji je zatvoreno, pa jedino preostaje da se rashladimo u rekama i jezerima. Srebrno jezero, jedna od najatraktivnijih destinacija Braničevskog okruga, danima okuplja na hiljade turista. Proveravali smo da li se poštuju mere i kakav je kvalitet vode.

Mnogi koji su isplanirali letovanje ove godine morali su zbog epidemije koronavirusa da organizuju odmor u Srbiji. Ove nedelje može se reći da je konačno stiglo pravo leto sa tropskim temperaturama.

Zbog epidemije koronavirusa većina bazena u Braničevskom okrugu ne radi, pa veliki broj građana spas od vrućine traži na Srebrnom jezeru.


Poznato kao jedna od najatraktivnijih destinacija Braničevskog okruga, Srebrno jezero danima okuplja na hiljade turista. Na parkinzima se mogu videti automobili sa tablicama gradova iz cele Srbije. 
Šetališta i kafići kraj jezera su od jutra puni. Čini se da o koroni, osim onih koji na jezeru rade, niko drugi  ne razmišlja. Ipak, tokom boravka nismo zabeležili neke drastične primere nepoštovanja epidemioloških mera.
 
Na drugoj strani,  ne bismo smeli zaboraviti da pored korone postoje i drugi virusi i bakterije štetni po zdravlje.Zato smo proveravali kakav je kvalitet vode u jezeru.
Zavod za javno zdravlje Požarevac kontrolisao je vodu na Srebrnom jezeru na tri plaže: gradištanskoj, požarevačkoj i zatonjskoj.  Voda na Srebrnom jezeru uzorkuje se dva puta mesečno. 
Tokom letnje sezone 2020. godine voda na Srebrnom jezeru  u svim ispitivanim uzorcima bila je higijenski ispravna i može da se koristi za kupanje i rekreaciju, uz obavezno tuširanje nakon kupanja“, kažu iz ZZJZ za E-Braničevo.
Kupačima preporučuju da rashlađenje u toplim letnjim danima potraže samo na kupalištima gde je voda ispitana i higijenski ispravna.
 
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top