Srpski triatlonci osvajaju Srebrno jezero

Veliko Gradište

Sport

Srpski triatlonci osvajaju Srebrno jezero

Foto: N.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Drugo takmičenje u sezoni 2022. godine za triatlonce biće održano na Srebrnom jezeru 12. juna od 10 časova pod nazivom Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu 2022 – olimpijska distanca.

Ova trka će na Srebrnom jezeru, na samo dva kilometra od Velikog Gradišta, okupiti preko 200 takmičara iz osam zemalja.

Biciklizam

Trka obuhvata 1,5 kilometara plivanja, 40 kilometara vožnje bicikla i 10 kilometara trčanja. Pored glavne trke 12. juna, svoju snagu prezentovaće i takmičari u kategorijama pionira, kadeta i juniora.

Plivanje

Pliva se u mirnoj vodi Srebrnog jezera, bicikl se vozi nasipom po putu ka Zatonju na novoj asfaltnoj podlozi bez visinskih razlika, a trčanje je na asfaltiranim stazama bez visinskih razlika kroz prirodu.

Trčanje

 

“Triatlon u Srbiji i na Balkanu neprestano raste i dobija na popularnosti i dimenzijama što nas koji smo pregaoci ovog sporta, njegovi neimari na našim prostorima, veoma raduje i ukazuje nam da smo na pravom putu, daje nam konstantno novu dozu motivacije da nastavimo sa našom misijom. Treći put predstavićemo se na Srebrnom jezeru, u prelepoj srpskoj oazi gde su uslovi za naše trke fantastični i inspirativni",  istakao je Darko Savić, predsednik sportskog udruženja “11Tri”.

Takmičenje organizuje Sportsko udruženje “11TRI”, Triatlon savez Beograda, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i opštine Veliko Gradište – Sportskog saveza Velikog Gradišta.

To Top