Srpski vojnik sa kesom na glavi

Požarevac

Društvo

Srpski vojnik sa kesom na glavi

Foto: FB Zoran Stokić, E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na požarevačkim društvenim mrežama objavljena je fotografija spomenika srpskom vojniku sa kesom preko glave i komadom odeće oko vrata.

Ovaj prizor šokirao je i zgrozio Požarevljane, a slučaj je prijavljen i policiji, saznaje E-Braničevo.

„Juče je jedan građanin prijavio događaj policiji i obavešten je tužilac. Nema elemenata krivičnog dela jer nema oštećenja spomenika i zavedeno je kao događaj“, kažu iz Policijske uprave Požarevac za E-Braničevo.

Fotografija oskrnavljenog srpskog vojnika na društvenim mrežama izazvala je lavinu komentara. Požarevljani su u neverici i osuđuju ovaj čin.

Srpski vojnik sa kesom na glavi

Reporter portala E-Braničevo obišao je danas spomenik i uverio se na licu mesta da su kesa i komad odeće uklonjeni sa spomenika, kao i da nema oštećenja.

Uklonjena kesa i komad odeće sa spomenika

Spomenik srpskom vojniku je podignut 1923. godine i sastoji se od visokog postamenta na koji je postavljena skulptura vojnika. Na postamentu kvadratnog preseka se na sve četiri strane nalaze spomen ploče od crnog mermera sa imenima sto četrdeset palih vojnika u balkanskim i Prvom svetskom ratu. Nedavno su pokraj ovog spomenika povodom Dana oslobođenja Požarevca položeni venci i na taj način se svake godine odaje počast onima koji su stradali za slobodu svoje otadžbine.

Podsećamo da je pre izvesnog vremena na meti vandala bila i bista Milice Stojadinović Srpkinje koja se nalazi u Sunčanom parku.

>>OŠTEĆEN SPOMENIK, BISTA BAČENA U ŽBUNJE<<

Požarevljani su u neverici i osuđuju ovaj čin.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top