SSP traži odgovore zbog nestanka vode i struje

Požarevac

Saopštenja

SSP traži odgovore zbog nestanka vode i struje

Foto: SSP Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

U našu redakciju stiglo je saopštenje iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac koje prenosimo u celosti.

Juče su građani Požarevca više od šest sati proveli bez struje, a bez vode još duži vremenski period.

Na visokim letnjim temperaturama građani nisu imali vodu, niko nije postavio cisterne u gradu, privrednici su pretrpeli štetu jer bez struje i interneta nisu mogli da posluju, a velike gubitke pretrpele su  trgovine jer je ozbiljno pitanje šta je sa hranom koja se nalazila u frižiderima, a koji duže od šest sati pri ovako visokim temperaturama nisu radili.

Havarije se na žalost dešavaju i imaju svoje posledice, ali ono što pored ovog incidenta naročito zabrinjava, a na šta smo se nažalost već navikli, jeste potpuno odsustvo morala, brige, pristojnosti, ali i odgovornosti nadležnih organa koji se ni posle 24 časa nakon incidenta nisu obratili građanima, nisu dali odgovore na brojna pitanja, niti su pokušali da smire napetost i paniku u gradu.

Otuda Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac direktoru Elektrodistribucije Požarevac i gradonačelniku grada Požarevca postavlja sledeća pitanja:

- Šta je uzrok jučerašnje havarije na trafo stanici usled koje su građani Požarevca duže od 6 sati bili bez struje?
- Da li je kvar u celosti saniran?
- Da li građani Požarevca u narednom periodu mogu da očekuju normalno snabdevanje električnom energijom?
- Da li postoje garancije da se u zimskom periodu, kada se poveća potrošnja struje nećemo naći u istoj ili goroj situaciji?

Nije stvar samo pristojnosti i obzirnosti prema građanima, već je i vaša obaveza da Požarevljanima hitno odgovorite na ova pitanja. Mi smo svoju pristojnost, ali i političku kulturu pokazali i time što smo vam dali 24 časa da se obratite građanima, pre nego što smo se oglasili po ovom pitanju, smatrajući da usled nestanka struje ni vi niste imali tehničkih mogućnosti da to uradite. 

Građanima ste obećavali mir i stabilnost, a među Požarevljanima danas vladaju nemir i nesigurnost. Ostavite se makar jednom populizma i izbegavanja odgovornosti i udostojite nas bar odgovora na ova po građane Požarevca izuzetno važna pitanja, kaže se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac.

To Top