Šta će biti sa zgradom Doma vojske?

Požarevac

Društvo

Šta će biti sa zgradom Doma vojske?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Iako Dom vojske nije bio na dnevnom redu jučerašnjeg zasedanja, povela se kraća rasprava o tome šta će biti sa tim objektom koji je u veoma lošem stanju.

Požarevački odbornici doneli su odluku o davanju na korišćenje dela poslovnog prostora u ulici Moše Pijade broj 1 Policijskoj upravi Požarevac, a u okviru ove tačke postavljena su pitanja koja se tiču Doma vojske.

Slobodan Vasić, šef odborničke grupe ,,Dosta je bilo – RIIS Istok“, konstatovao je da je skupština uvek jednoglasna kada treba nešto da se uradi za policiju ili vojsku, ali da to nije obostrano i da ne vidi razlog zbog čega je to tako.

,,Na nekoliko sednica se pominjalo vlasništvo vojske koje mi želimo da imamo, a nemamo. Ko je ostavio vojci dom JNA i da li imaju ugovor da su oni to platili? Mi smo uvek široke ruke, poklanjamo, ali jednog dana kada im nešto ne bude trebalo, mi onda to kupujemo“, rekao je Vasić.

 

Slobodan Vasić, predsednik odborničke grupe ,,Dosta je bilo – RIIS istok“

On ističe da je do njega stigla informacija da je Dom vojske u Požarevcu prodat jednoj velikoj trgovačkoj kompaniji i da će se tu nalaziti samoposluga.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

Ove glasine demantovao je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca. Podsećamo da je on više puta ranije rekao da grad želi vlasništvo nad ovim objektom, ali da li je nešto konkretno urađeno po tom pitanju nije hteo da komentariše na jučerašnjem zasedanju.

,,Da je Dom vojske prodat trgovinskoj radnji nije tačno. Ostaću nedorečen za Dom vojske znajući iz prošlosti da je mnogo toga izgovoreno, pa nije kasnije realizovano. Pre mesec dana smo imali neke razgovore ali iz istog razloga ću opet ostati nedorečen. Težak sam na obećanjima jer znam da uvek nešto može da se desi što nije u vašoj moći i onda bude gradonačelnik rekao, a nije ostvario“, ističe Pavlović.

Podsećamo da se Dom Vojske nalazi u master planu Ministarstva odbrane, koji čine nepokretnosti ovog ministarstva i Vojske Srbije, i da se prodaje za milion evra još od 2011. godine.

>>DESET GODINA TRAŽE KUPCA ZA KLUB VOJSKE U POŽAREVCU<<

 Ovaj objekat je u veoma lošem stanju. Početkom aprila ove godine, sa zgrade Doma Vojske u Požarevcu ponovo je otpao jedan deo fasade, na uglu ulica Voje Dulića i Starog Korzoa. Ista situacija se dogodila 17. februara na uglu Drinske i ulice Voje Dulića.

>>EB PATROLA: POŽAREVLJANI ZAOBILAZRE DOM VOJSKE U ŠIROKOM LUKU<<

To Top