Šta donosi drugi rebalans požarevačkog budžeta?

Požarevac

Ekonomija

Šta donosi drugi rebalans požarevačkog budžeta?

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon usvajanja budžet grada Požarevca dostići će cifru od 5,77 milijardi dinara.

Tekući prihodi iznose 3,44 milijarde, od čega su prihodi od poreza 2,76 milijardi dinara. Preneta sredstva iz prethodnih godina iznose oko 2,32 milijarde dinara. 
Na ime socijalne zaštite planirano je 163,32 miliona dinara, za zaštitu životne sredine 1,26 milijardi dinara, za zdravstvo 67,17 miliona dinara, za rekreaciju, sport, kulturu i veru 546,9 miliona dinara i za obrazovanje 722,82 miliona dinara, od toga za predškolsko obrazovanje 444,15 miliona dinara, osnovno obrazovanje 181,31 milion i srednje obrazovanje 97,37 miliona dinara.
Kapitalni izdaci nakon ovog rebalansa iznose 2,71 milijardu dinara.
Rebalas budžeta, drugi u ovoj godini, neophodan je zbog rasporeda odobrenih investicija po prvoj izmeni i dopuni Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2019. godinu, na koji je dalo saglasnost Ministarstvo zaštite životne sredine, rasporeda odobrenih investicija po prvoj izmeni i dopuni Programa mera za unapređenje uslova života na teritoriji grada Požarevca za 2019. godinu, na koji je dalo saglasnost Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije, kao i izmena i dopuna Programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Požarevca za tekuću godinu.
Jedan od razloga je i povećanje plata zaposlenih koje se finansiraju iz budžeta grada Požarevca, počev od isplate plate za novembar 2019. godine, a koje se u skladu sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu,  u ustanovama kulture 10 odsto, ustanovama socijalne zaštite i predškolskim ustanovama po devet odsto i organima i službama lokalne vlasti i ostalim javnim službama za osam odsto.
Razlozi za rebalans su i izmena i dopuna finansijskih planova korisnika budžetskih sredstava u skladu sa dostavljenim podacima o oslobađanju planiranih a nerealizovanih sredstava, zatim zahtevi za dodatnim sredstvima za finansiranje neplaniranih i novonastalih rashoda u 2019. godini, kao i smanjenje rashoda na ime tekuće budžetske rezerve u iznosu od 13,42 miliona dinara.
 O ovom predlogu odlučiće odbornici na zasedanju koje je zakazano za utorak 19. novembra.
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top