Šta je sve urađeno u protekle tri godine vladavine SNS u Požarevcu?

Požarevac

Politika

Šta je sve urađeno u protekle tri godine vladavine SNS u Požarevcu?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Bane Spasović, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnik Požarevca, podneo je trogodišnji izveštaj.

Konferencije u prostorijama SNS-a, po rečima Spasovića,  postaće redovna praksa svakog četvrtka. Na ovaj potez su se odlučili, kako kaže, da bi građani dobili prave informacije, jer nemaju šta da kriju.

Spasović je naveo da je u prethodnom periodu na teritoriji grada asfaltirano 70 kilometara puteva, čija je vrednost više od 900 miliona dinara.

„Program Srpske napredne stranke kaže da mi moramo ravnomerno da razvijemo i selo i grad. U Požarevcu nema stanovnika drugog reda. Nećemo da radimo po onoj narodnoj „Zakrpi bure da drži vodu dok majstori ne odu“, istakao je Spasović.

On je podsetio na ulice u gradu koje su kompletno rekonstrisane - Knez Milošev venac, Šumadijska, Jovana Šerbanovića i Hajduk Veljkova, a sad se izvode radovi u Čede Vasovića i Sinđelićevoj.

U protekle tri godine urađena je fekalna kanalizaciija u dužini od oko 38 kilometara, ukupne vrednosti više od 340 miliona dinara. Urađeno je oko 7,2 kilometara vodovodne mreže, koje je koštala 135 miliona dinara. U poslednje tri godine blizu 900 miliona je uloženo u širenje sekundarne toplifikacione mreže sa više od 1.000 priključaka, uglavnom individualnih domaćinstava.

„Ulažemo u zaštitu životne sredine, menjamo azbestne cevi, pravimo kanalizacije, kišne kolektore. Ove godine biće završen južni kolektor koji se prostire od brežanskog kanala do ulice 27. aprila i dalje prema Čačalici, koji treba da preuzme sve atmosferske vode sa gradskih brda. Očekuje se i početak radova na severnom kolektoru“, rekao je Spasović.

Očišćen je stari kanal Mlave u dužini od 14 kilometara. Spasović je podsetio na radove na reciklažnom centru i najavio rekultivaciju i sanaciju sanitarne deponije, kao i izradu elaborata o prikupljanju otpada po seoskim sredinama.

Spasović se dotakao teme pešačke zone u Tabačkoj čaršiji i naveo šta treba da se odradi pre toga, prvenstveno saobraćajnice koje će preuzeti saobraćaj iz centralne ulice, a osvrnuo se i na sređivanje Gradskog parka i napomenuo da žele da ga dovedu u stanje sa kraja XIX vek kada je nastao.

„Apelovao bih na građane da imaju stpljenja, radovi se odvijaju određenom dinamikom.Siguran sam da ćemo ove godine imati nikad lepši Požarevac. Radićemo na tome i naredne godine“, naglasio je on.

Na kraju je podsetio na najavu o izgradnji puta od Male Krsne ka Golupcu. Pored toga, radiće se i put Požarevac - Poljana u dužini od 10 kilometara i šest kilometara završnog sloja asfalta na obilaznici za Kostolac.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top