ŠTAB U KUČEVU: Najvažnija samoizolacija starih lica i povratnika iz inostranstva

Kučevo

Društvo

ŠTAB U KUČEVU: Najvažnija samoizolacija starih lica i povratnika iz inostranstva

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Održana vanredna sednica Štaba za vanredne situacije opštine Kučevo na kojoj je donet niz odluka vezanih za što optimalnije funkcionisanje života na teritoriji ove lokalne samouprave.

Najvažnija poruka sa zasedanja je da stariji sugrađani, kao i povratnici iz inostranstva, moraju biti u samoizolaciji. Da bi se samoizolacija poštovala biće preduzete sve potrebne aktivnosti, biće popisani svi koji su došli iz drugih država kako bi se mogla vršiti kontrola da li se poštuju odluke nadležnih državnih organa o samoizolaciji.

Štab, kojim je predsedavao predsednik opštine, a ujedno i komandant istog, Vladimir Stojanović, doneo je odluku da se ograniči vreme rada ugostiteljskih objekata i kladionica na period od 08 do 20 časova. Takođe, ugostitelji su u obavezi da imaju dezinfekciona sredstva u objektima kako bi korisnici njihovih usluga mogli oprati ruke.

Kada se radi o pekarama, one će raditi kao i do sada, s tim što će zaposleni morati voditi računa da se kupci što kraće zadržavaju u njima. Isto važi i za prodavnice hrane.

Pojačaće se održavanje higijene grada, s tim što će se pranje ulica i trotoara adekvatnim sredstvima vršiti noću. Upravnici stambenih zgrada imaće obavezu da obezbede potreban nivo higijene u zgradama za koje su nadležni.

Perionicama automobila je naloženo da vozila sa stranim tablicama mogu prati samo spolja.

Formiran je i stručno-operativni tim koji će se sastajati kad god se za to ukaže potreba, a članovi tima su: Zoran Velimirović, načelnik Opštinske uprave, dr Ivan Rajičić, načelnik Odeljenja opšte prakse Doma zdravlja, Nenad Trajković, komandir Policijske stanice u Kučevu, Slađana Maranović Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad, Dragan Jović, predstavnik Vojske Srbije i Slaviša Marijoković, tehnički rukovodilac JKP.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top