Stabilna, kontinuirana i predvidiva proizvodnja uglja

Kostolac

Privreda

Stabilna, kontinuirana i predvidiva proizvodnja uglja

Foto: Energija Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

Proizvodnja uglja na površinskom kopu „Drmno“ tokom zimskog perioda bila je stabilna, kontinuirana i predvidiva, kaže Dragoslav Slavković, direktor Direkcije za proizvodnju uglja.

Uz velike napore zaposlenih, ostvaren je dobar nivo proizvodnje uglja koji je iznad planskog za nekoliko procenata. Međutim, kada je reč o proizvodnji otkrivke, zbog loših vremenskih uslova tokom zimskog perioda, velikog broja neplanskih zastoja na osnovnoj rudarskoj mehanizaciji, kao i zbog produženog remonta bagera SRs 2000/1, ona je manja od planirane“, objasnio je Slavković.

 

Dragoslav Slavković

On objašnjava da je bager visokog kapaciteta pola godine bio van proizvodnje zbog kapitalne opravke.

Zamenjen je reduktor radnog točka, postavljene su nove kabine bagerista, kompletno je rekonstruisan sistem pogona i upravljanja, obavljen je i niz drugih važnih poslova. Potrudićemo se da u narednom periodu nadoknadimo proizvodnju od pet miliona kubika otkrivke. Od 1. aprila počela je remontna sezona na kopu „Drmno“ koja će biti iskorišćena za povećanje tehničke pouzdanosti i ispravnosti osnovne rudarske mehanizacije, čime se stvaraju uslovi za podizanje vremenskog iskorišćenja rada osnovne rudarske mehanizacije“, rekao je Slavković.

To Top