Stadion u Požarevcu zvaće se po dr Mihailu Andrejeviću Andrejki?

Požarevac

Sport

Stadion u Požarevcu zvaće se po dr Mihailu Andrejeviću Andrejki?

Foto: Saša Pavlović / FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradsko veće Požarevca usvojilo je zaključak kojim se utvrđuje predlog Rešenja o određivanju novog naziva gradskog fudbalskog stadiona u Požarevcu, i uputilo Skupštini na razmatranje.

Naš predlog je da Gradski fudbalski stadion ponese ime dr Mihaila Andrejevića "Andrejke", obznanio je gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović na svom Fejsbuk profilu.

Nije upitno da je on, pored svoje igračke karijere u prvoj polovini prošlog veka, svojim kasnijim delovanjem u svetskoj fudbalskoj federaciji - FIFA direktno uticao u mnogim segmentima da fudbal danas uživa status najpopularnijeg sporta na svetu, a činjenica da je rođen u Požarevcu može da nam služi na ponos i čast”, napisao je Pavlović.

Usvajanje ovog predloga, navodi on dalje,  bilo bi i ispunjavanje još jednog   obećanja lokalne samouprave - da ovakvim imenovanjima značajnih objekata u gradu promoviše poznate Požarevljane iz svih oblasti.

Time bi ostale delove Srbije podsetili da je Požarevac grad u kome su stasali mnogi velikani, a mlađe generacije sugrađana inspirisali da se trude da ih dostignu”, naveo je on.

To Top