Stanari “Lamele”: Izvadite ukopane cisterne, nećemo „šminkanje“ (FOTO)

Požarevac

Društvo

Stanari “Lamele”: Izvadite ukopane cisterne, nećemo „šminkanje“ (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Stambene zajednice u ulici Moše Pijade 33, 34, 36, 38 i 40 u Požarevcu nakon usmenog dogovora uputile su i hitan pisani zahtev zameniku gradonačelnika.

Jutros oko 8 časova održan je ponovni sastanak stanara „Lamele“ na kome se razgovaralo o problemima koji su se javili u ovom stambenom bloku. Miloš Panić, profesionalni upravnik četiri  ulaza, saopštio je stanarima usmeni odgovor Saše Pavlovića, zamenika gradonačelnika, na njihove zahteve.

Miloš Panić, profesionalni upravnik zgrada

>>STOPIRANI RADOVI U LAMELI DO ISPUNJENJA ZAHTEVA STANARA<<

Takođe, sačinjen je i predat danas Gradskoj upravi Požarevac pisani zahtev kako bi se ispoštovala procedura.

Postojeći projekat za uređenje parking prostora

Stanari zahtevaju rešavanje problema kišne kanalizacije, jer prilikom padavina dolazi do zadržavanja vode i nemogućnosti normalnog funkcionisanja.

Ovako izgleda parking kada pada kiša

Drugi zahtev odnosi se na visoko rastinje koje se pruža uz Lamelu, a koje je po projektu trebalo da bude posečeno. Stanari predlažu da se drveće ne seče već oreže i da se posadi novo.

Poslednji zahtev uključuje pokretanje postupka za uklanjanje dve cisterne mazuta koje su ukopane u zemlju, ispred ulaza u stambenu zajednicu Moše Pijade 34.

Ulaz u zgradu ispod koga se nalaze cisterne sa mazutom

Prema rečima stanara, ove cisterne, ukopane u zemlju još u vreme gradnje zgrada osamdesetih godina, služile su za grejanje i njihovi kapaciteti su oko 50 tona. One već godinama nisu u funkciji jer su zgrade priključene na toplifikaciju.

Poslednjih godina je potencirano da se one izvade, ali ništa još uvek po tom pitanju nije urađeno. Zabrinuti stanari takođe predlažu da, ukoliko grad nema uslova za otklanjanje ovih cisterni, angažuju kompaniju „NIS“ koja bi možda imala rešenje ovog problema.

Kako za portal E-Braničevo objašnjava upravnik Panić, cisterne su ukopane ispod puta, betonska ploča na površini je počela da sleže i tu se skuplja voda. I kada se uradi novo popločavanje, odnosno asfaltiranje, po njegovim rečima opet će vremenom da sleže zemlja i puca asfalt.

Popucali asfalt ispred jedne od zgrada

„Problem bi trebalo rešiti vađenjem cisterni, da se naspe šut, zemlja ili bilo šta što će zatvoriti taj prostor, kao i da se reguliše kanalizacija da bi to sređivanje imalo efekta. Sve to što sređujemo je šminkanje na godinu dve, ali problemi ostaju. Mi lečimo posledice, a trebalo bi da lečimo uzroke“, naglašava Panić.

Stanari zgrada su se nakon sastanka umirili jer su radovi obustavljeni, a dobili su obećanje od zamenika gradonačelnika da će njihovi problemi biti razmotreni i rešeni na najbolji mogući način.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top