stanko-kostic-dopunio-svoj-legat-u-zavicajnom-muzeju

Petrovac

Kultura

Stanko Kostić dopunio svoj legat u Zavičajnom muzeju

Foto: Ivan Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

U Zavičajnom muzeju Petrovac na Mlavi otvorena je izložba umetničkih fotografija Stanka Kostića.

U Zavičajnom muzeju Petrovac na Mlavi otvorena je izložba umetničkih fotografija Stanka Kostića.

 
FB Naslov: Izložba fotografija otvorena do 10.septembra
 
Izložbu su otvorili Žaklina Perić, v.d.direktora Zavičajnog muzeja i Stanko Kostić, likovni umetnik fotografije.

 

 
Izložba predstavlja dopunu Legata „Stanko Kostić“ koji se čuva u okviru likovne zbirke petrovačkog muzeja. Legat sada čine 52 dokumentarno – umetničke fotografije iz različitih ciklusa u okviru Kostićevog  stvaralaštva, koje svedoče o starim zanatima koji polako nestaju, narodnom graditeljstvu u ruralnim sredinama, prirodnim lepotama i prirodnim dobrima Braničevskog okruga, narodnim običajima i verovanjima Srba i Vlaha i istočnoj Srbiji.

 

Ovom prilikom predstavljena je dopuna legata u vidu 21 nove fotografije i dela dokumetnacije o umetničkom radu Stanka Kostića kao fotografa, reportera, dizajnera, urednika i iskrenog entuzijaste čiji je cilj promovisanje kulturne i prirodne baštine istočne Srbije.

Izložba je otvorena do 10. septembra, a Galerija Zavičajnog muzeja je otvorena za posetioce od 8 do 20 sati svakog radnog dana, i subotom od 10 do 14 sati.

 


Otvaranju su prisustvovali: predsednik opštine Duško Nedinić, zamenik predsednika opštine Goran Ristić, pomoćnici predsednika Boris Gvozdić i Saša Živojinović, predsednik Upravnog odbora Zavičajnog muzeja Aleksandar Živnustka, direktori javnih ustanova, sveštenstvo opštine Petrovac na Mlavi, prijatelji muzeja i ljubitelji dokumetnarno-umetničke fotografije.

 

U okviru otvaranja, dve instrumetnalne kompozicije na akustičnoj gitari izveo je Uroš Božilović.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top