Stazama rimske imperije trčalo 388 takmičara iz cele Srbije

Kostolac

Sport

Stazama rimske imperije trčalo 388 takmičara iz cele Srbije

Foto:

How Good Of A Friend Are You Really?

Start sve tri trke bio je ispred Sportske hale u Kostolcu, dok je finiš „Trke legionara“ bio u Arheološkom parku „Viminacijum“.

Cilj manifestacije je promocija sporta i zdravih navika, kao i podsticanje građana, posebno dece, na sport i fizičku aktivnost.

U „Trci maratončića“ za devojčice i dečake starosti do šest godina učestvovalo je 52 deteta, a najuspešniji su bili: Sofija Bajramović iz Kostolca, Danica Jovanović iz Kostolca i Lola Jordanov iz Petrovca na Mlavi (kod devojčica), Aleksa Bogdanović iz Drmna, Lazar Novković iz Kostolca i Vuk Bogdanović iz Drmna (kod dečaka).


Trka maratončića

U „Trci zadovoljstva“ dugoj pet kilometara takmičilo se 56 ljubitelja trčanja. U muškoj konkurenciji ovu stazu najbrže je pretrčao Slobodan Marinkov iz AK „Dinamo“ Pančevo, drugo mesto i srebrna plaketa pripala je Bojanu Jociću, atletičaru iz Bečeja, a treće Nikoli Saviću iz AK  „Požarevac“.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto pripalo je Mileni Milanović iz AK „Požarevac“. Srebrnu i bronzanu plaketu osvojile su njene klupske drugarice Danica Stojković i Karolina Trifunović.

Medalje za pobednike

U  „Trci legionara“, polumaratonu, učestvovalo je 280 atletičara koji istrčali 21,1 kilometar. Na cilj u Arheološkom parku „Viminacijum“ prvi je stigao Miloš Dajević, takmičar AK „Cerski junaci“ iz Beograda. Drugo mesto pripalo je Milošu Dragoviću, atletičaru „Podgoričkog maratona“ i reprezentativcu Crne Gore na dugim prugama. Bronzano odličje osvojio je Novica Stojanović iz Kovina, član AK „Apatin“.

Kod žena za ovu stazu zlatnu medalju osvojila je Jagoda Stolić, članica AK „Cerski junaci“ iz Beograda. Drugo mesto propalo je Aleksandri Marinkov, takmičarki AK „Dinamo“ Pančevo, dok je bronzano odličje pripalo Kostolčanki Mariji Pajkić.

Najstariji takmičar bio je osamdesetpetogodišnji Vlada Stevanović iz Beograda, a najmlađi sedamnaestogodišnji Petar Jović.

Organizatori 3. Kostolačkog polumaratona bili su Centar za kulturu „Kostolac“, „Maraton tim Požarevac“, „Viminacium Adventure“, Viminacijum Rimski grad i Legijski logor.   

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top