Stevanić: Lekari će imati mogućnost da na sajtu Lekarske komore Srbije odrade kontinuiranu licensku edukaciju

Požarevac

Događaji

Stevanić: Lekari će imati mogućnost da na sajtu Lekarske komore Srbije odrade kontinuiranu licensku edukaciju

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Regionalna lekarska komora za jugoistočnu Srbiju iz Niša organizovala je sastanak sa svim direktorima zdravstvenih ustanova sa teritorije Braničevskog okruga u Požarevcu.

Požarvac je izabran za domaćina skupa jer je centar za Braničevski okrug. Cilja ovog sastanka je upoznavanje svih direktora zdravstvenih ustanova iz okruga sa predstavnicima Regionalne lekarske komore, delegatima Regionalne Skupštine i centralne Skupštine Lekarske komore Srbije.

“Ovo je prilika da direktori iznesu svoje probleme koje imaju vezano za komoru kako bismo  mogli da ih rešimo, u smislu bržeg donošenja licenci, licenciranja i kontinuirane licenske edukacije koju će od sada preuzeti Lekarska komora Srbije. Pojedini domovi zdravlja udaljeni od centara koji se nalaze u većim gradovima i lekari imaju problem da izdvoje ceo dan da dođu na edukaciju i slušaju predavanja.Sada će svaki lekar imati mogućnost da na sajtu Lekarske komore Srbije odradi kontinuiranu licensku edukaciju i dobije dovoljan broj bodova za licenciranje”, istakao je dr Marko Stevanić, član Izvršng odbora Regionalne lekarske komore i potpredsednik odbora za javno zdravlje i primarnu zdravstvenu zaštitu.

On je objasnio da se licenca produžava na svakih sedam godina time što lekari moraju da ostvare 140 poena, odnosno 20 poena godišnje. Stevanić je ovom prilikom najavio da će se u narednom periodu potruditi da obezbede kancelariju u Požarevcu sa jednim stalno zaposlenim gde će lekari moći da dobiju sve potrebne informacije.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top