stigao-reanomobil-u-pozarevacku-bolnicu

Požarevac

Događaji

Stigao „reanomobil“ u požarevačku bolnicu

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Akcija „Za zdravo srce Braničevskog okruga“ pomogla srčanim bolesnicima.

Akcija „Za zdravo srce Braničevskog okruga“ pomogla srčanim bolesnicima.

 

U požarevačku Opštu bolnicu stiglo je  vozilo za prevoz srčanih bolesnika do zdravstvenih ustanova u Beogradu - reanomobil. 

Sredstva za nabavku vozila prikupljena su u akciji „Za zdravo srce Braničevskog okruga“. 


U akciji su učestvovale sve opštine Braničevskog okruga, osim Kučeva i grada Požarevca. Akcija se odvijala tokom 2015. i 2016. godine.


Ovo vozilo omogućiće bolje uslove prevoza za pacijente, kao i veće šanse za njihovo preživljavanje. 


U akciji je prikupljeno 5,28 miliona dinara, a opštine su učestvovale sa ukupno 1.1miliona dinara. JKP „Komunalne službe“ iz Požarevca i privatna preduzeća prikupila su još 1.37 miliona dinara. Opšta bolnica Požarevac je iz sopstvenih prihoda za akciju izdvojila 2.8 miliona dinara.
„Osam električnih kreveta koji su u bolnicu kao donacija stigli prošlog petka, raspoređeni su na odeljenjima kojima su namenjeni- Koronarnom, odeljenju intenzivne nege Internog odeljenja i na Odeljenju za neurologiju, gde su najpotrebniji.Na intenzivnoj nezi neurologije neophodni su  i monitori za praćenje stanja pacijenata. Narednog petka u bolnicu bi trebalo da stignu i dva klima uređaja koje donira Blic fondacija“,  kazao je dr Danko Nikolić, vd direktora Opšte bolnice.

 


Dr Danko Nikolić

 


 Nikolić je pozvao sve građane dobre volje da organizuju akcije za kupovinu dodatnih klima uređaja.


Opštoj bolnici u Požarevcu neophodna je komora za rastvaranje citostatika za lečenje onkoloških pacijenata. Vrednost komore je 1.53 miliona dinara. Bolnica nema sopstvene mogućnosti za nabavku ovog aparata, pa je neophodna pomoć privatnih preduzeća i pojedinaca pri nabavci ove komore. 


Za ove potrebe biće otvoren poseban račun, a račun za akciju „Za zdravo srce Braničevskog okruga“ i dalje ostaje otvoren, jer postoji manjak monitora i kreveta.

Nikolić je pomenuo i da su u toku pregovori za nabavljanje aparata za meka sočiva i sređivanje prostora za otpust beba.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top