Stigla nova oprema za patološku laboratoriju

Požarevac

Društvo

Stigla nova oprema za patološku laboratoriju

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Do sada su obavljene dve isporuke Opštoj bolnici Požarevac. Prva je izvršena 3. jula, a druga 24. septembra.

U okviru prve isporuke pristigla je topla ploča, koja služi za sušenje predmetnih pločica na kojima su umetnute isečene biopsije, zatim je stiglo vodeno kupatilo, koje služi za zagrevanje vode u koju će biti spušteni isečci biopsija i koje će u narednoj radnji biti umetnute na predmetne pločice.

U prvoj isporuci stigao je i aparat „Kriostat“, koji je namenjen za „ex tempore“ dijagnostiku koja predstavlja intraoperativnu namenu brzoj histopatološkoj analizi tkiva, zatim „Mikrotom“, aparat za sečenje ukalupljenih delova tkiva na osnovu kojeg se prave histološki preparati i pripremaju za ispitivanje pod mikroskopom, i štampač pločica, koji služi za štampanje identifikacionih parametara pacijenata na predmetnom staklu.

Poslednja dva aparata u okviru ove isporuke su  automatski bojač biopsija, koji sa jednim ili više različitih pigmenata boji tkivo i automatizovani „imaging“, sistem za merenje i detektovanje višestruko slabih preklapajućih biomarkera u jednom uzorku.

Druga isporuka je izvršena 24. septembra i u okviru nje su pristigli: konzola za kalupljenje, koja služi za stvaranje parafinskog bloka/kaseta, printer za parafinske kasete, koji služi za štampanje identifikacionih parametara pacijenta na parafinskom bloku/kaseti, radna stanica za obradu tkiva, kabinet koji omogućava kvalitetnu obradu tkiva i njegovo makroskopsko posmatranje, koji sadrži sopstvenu ventilaciju i sprečava širenje štetnih agenasa, tabla za sečenje materijala, koja služi za preciznu makroskopsku obradu tkiva i njihovo pozicioniranje u makroskopske kasetice i sistem za skladištenje predmetnih pločica.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top