Stigla obrazloženja Oktobarskih nagrada

Požarevac

Društvo

Stigla obrazloženja Oktobarskih nagrada

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad Požarevac povodom dana oslobođenja dodeljuje povelje o nagradi i povelju grada. Juče su saopštena samo imena ovogodišnjih dobitnika, da bi danas stigle i njihove biografije.

Odbor za dodeljivanje nagrada i povelja grada Požarevca doneo je odluku 7.oktobra. Da podestimo,  Povelja o nagradi dodeljuje se dr Vladanu Đulakoviću, direktoru Visoke tehničke škole strukovnih studija u Požarevcu, Mihajlu Nestoroviću, autoru i idejnom tvorcu pozorišnog festivala „Viminacijum fest – Mitovi stari i novi“ i Radmili Stjepović iz Požarevca.

U obrazloženju se navodi da je dr Vladan Đulaković, zmeđu ostalog, doktorirao na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu i stekao stručni naziv doktor biotehničkih nauka, i da je član više stručnih asocijacija. Istovremeno je aktivan i u brojnim drugim društvenim delatnostima.  Dobitnik je brojnih priznanja i dao je nemerljiv doprinos u stručnom, pedagoškom i obrazovnom radu ove visokoškolske ustanove.

Za Mihajla Nestorovića odbor navodi da se uspešno bavio i pedagoškim radom i da je dobitnik je brojnih priznanja. Autor je i idejni tvorac pozorišnog festivala „Viminacijum fest – Mitovi stari i novi“  koji je u drugoj godini postojanja dodatno afirmisao grad Požarevac na kulturnoj mapi Srbije. Dao je nemerljiv doprinos pozorišnoj umetnosti i kulturi.

Radmila Stjepović  se od samih početaka aktivno uključuje u rad brojnih udruženja osoba sa invaliditetom. Radila je i u Centru za socijalni rad u Požarevcu. Poseduje licencu za obavljanje stručnih poslova iz sistema socijalne zaštite. Dala je nemerljiv doprinos u oblasti socijalnog i humanitarnog rada ne samo u Požarevcu, već i šire, kaže se u obrazloženju.

Povelja grada Požarevca ove godine će biti dodeljena Sportskom savezu  i Turističkoj organizaciji grada Požarevca.

U obrazložnju nagrade stoji sa Sportski savez okuplja 75 udruženja, klubova i saveza i pored organizacije klupskog sporta i staranja o njemu, kao važnu delatnost ističe i organizaciju školskog sporta. U 2019. godini od strane Sportskog saveza Srbije proglašen je za najbolji sportski savez na teritoriji Srbije i kao takav, postao je nosilac laskavog priznanja - Majske nagrade. Sportski savez grada je dao nemerljiv doprinos u oblasti razvoja sporta u Požarevcu.

Turistička organizacija grada Požarevca godinama organizuje značajne manifestacije, a naročito je aktivna u organizaciji gradskog brenda „Ljubičevskih konjičkih igara“, za šta Požarevac  već godinama dobija i republičko priznanje, među kojima i prošle godine osvojen „Turistički cvet" koji dodeljuje  Turistička organizacija Srbije za  najbolju manifestaciju. Dala je i nemerljiv doprinos u oblasti društvenog rada, ali i očuvanju srpske tradicije u duhovnosti, zahvaljujući drugim brojnim manifestacijama koje organizuje, navodi se u saopštenju.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top