Stigla vakcina „torvaks flu“ u požarevački Zavod

Braničevo

Zdravlje

Stigla vakcina „torvaks flu“ u požarevački Zavod

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U Braničevski okrug je pristigla nova doza vakcina protiv sezonskog gripa za oktobar.

Vakcinisanje u Braničevskom okrugu je krenulo od 1. oktobra. Nabavljeno je 8.250 holandskih vakcina, a od prve nabavljene doze ostalo je svega 5 odsto vakcina za ovaj okrug.

>>DANAS POČINJE VAKCINACIJA PROTIV GRIPA U BRANIČEVSKOM OKRUGU<<

Prethodne dobijene doze ostale su u malim količinama, pa je bilo neophodno nabaviti nove koje su nedavno pristigle u Zavod za javno zdravlje Požarevac. Obezbeđeno je 900 vakcina „torvaks flu“ koje je posle 15 godina proizveo Institut „Torlak“.

„Torvaks flu“ je trovalentna vakcina koja ima dva soja virusa „A“ i dva soja virusa „B“, namenjena je populaciji od 18 do 65 godina. Inače, u toj vakcini se nalaze i cirkularni sojevi virusa gripa za severnu poluloptu koji su bili prisutni u prethodnoj sezoni“, rekla je za E – Braničevo dr Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Kako ističe, vakcine su raspoređene po domovima zdravlja. Svi oni koji smatraju da je potrebno da prime vakcinu, neophodno je da se jave svom izabranom lekaru koji mora da proveri da li postoje neke kontraidikacije za primanje vakcine.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top