Stigle maske, rukavice i dezinfekciona sredstva u požarevačke apoteke

Požarevac

Društvo

Stigle maske, rukavice i dezinfekciona sredstva u požarevačke apoteke

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Sve državne apoteke dobile su po 1.500 maski,a snabdevene su i određenim sredstvima za dezinfekciju.

„Danas smo dobili drugu tranšu maski, sve naše državne apoteke su dobile po 1.500 maski. I dalje se pridržavamo ograničenja u prodaji - najviše 10 komada po jednom pacijentu. Juče smo dobili određenu količinu alkohola, danas novu količinu, tako da sada imamo alkohol 70% od pola litara u prodaji po ceni od 240 dinara. Alkohola ima u apoteci kod Doma zdravlja, na Starom korzou i u centralnoj apoteci“, rekao je Nebojša Jorgovanović, direktor ZU „Apoteka Požarevac“ .

 

Pored toga, po njegovim rečima,  apoteke konstantno dobijaju i druga dezinfekciona sredstva koja u datom momentu odmah stavljaju na raspolaganje, tako da danas u centralnoj apoteci, a i u mnogim drugim, ima dezinficijenasa koje građani mogu da kupe.

Trenutno se iz centralne apoteke vrši distribucija ka drugim apotekama Braničevskog okruga, tako da će danas u toku dana, a najkasnije sutra, sve apoteke u okrugu dobiti dezinfekciona sredstva, a distributeri na terenu već isporučuju maske.

 „Pošto smo dobili određene sirovine izrađujemo gel za suvo pranje ruku u našoj apoteci, trudimo se da to bude kapacitet 100 – 150 na dnevnom nivou. Gel od 60 grama košta 161 dinar“, kazao je Jorgovanović.

U centralnoj apoteci trenutno ima i rukavica, cena jednog para je 20 dinara i 16 para, a rukavice za jednokratnu upotrebu, nesterilne, košaju 6 dinara komad. Pored toga poseduju i antibakterijske gelove, a cena je 262 dinara.

U apoteci „Zdravlje“ u Domu zdravlja u prodaji su hlorni granulati koji su odlični za dezinfekciju podnih površina. Pakovanje od jednog kilograma košta 1.123 dinara, a pakovanje od 200 grama  košta 403 dinara.

„Očekujem da ćemo imati kontinuitet u našem daljem snabdevanju obzirom da smo prethodnih dana imali mali zastoj i deficitarnost ove robe koja je neophodna našim sugrađanima u preventivi i zaštiti od virusa. Očekuje se da stigne treća tranša maski tako da molim sve građane za razumevanje jer će definitivno ova situacija da se stabilizuje. Što se tiče lekova pacijenti moraju da znaju da ih imamo u dovoljnim količinama. U našim apotekama uvek imamo dvomesečne zalihe lekova. Tu nema nikakvih probelma, dobijamo robu redovno“, poručio je Jorgovanović.

To Top