STIGLO JE: Proleće u doba korone

Braničevo

Društvo

STIGLO JE: Proleće u doba korone

Foto: E.B., pixabay

How Good Of A Friend Are You Really?

Stiglo nam je proleće, ali sve “miriše” na virus korona.

Na severnoj Zemljinoj polulopti danas u 4.49 časova počelo je proleće i trajaće do 20. juna kada počinje leto.  

Prvi prolećni dan je sunčan i topao, a prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda i subotu će se zadržati pravo prolećno vreme – sunčano i toplo sa temperaturama i iznad 20 stepeni.

Umesto polena različitih biljaka, ovog proleća brine nas korona virus. Umesto mirisa biljaka, svežeg vazduha, procvetalog voća, okruženi smo mirisima alkohola, asepsola, hlora… Umesto da putujemo, maštamo o letovanju, planiramo nabavke osnovnih životnih namirnica. Umesto… dugačak bi bio ovaj spisak poređenja šta smo mogli,a ne možemo.

Zbog zabrane kretanja i straha od zaraze prve prolećne i sunčane dane provodimo mahom kod kuće, osim onih koji zbog prirode posla moraju da rade ili da nas leče. A oni su pravi heroji. Svi koji nas na bilo koji način ovih dana opslužuju i brinu o nama –  od pekara i trgovaca do lekara. Pa i nas medijskih radnika – onih koji vas iz dana u dan, minuta u minut snabdevaju informacijama, ali pravim i proverenim. Jer bez informacija se u ovakvim vremenima ne može, one su maltene poput hrane. A da bi do njih došli i proverili ih, u ovakvim uslovima,nije lako kao što možda izgleda. I  mi medijski radnici smo u prvim borbenim redovima.

Ostaje nam nada da ova situacija neće potrajati koliko i proleće i da leto nećemo dočekati u zatvorenim prostorijama, izolovani i ne daj Bože, bolesni. Ostaje nam nada da ćemo koliko - toliko moći da uživamo punim plućima u čarima ovog lepog godišnjeg doba.

 Ostaje nam nada….

To Top