sto-skola-za-detinjstvo-bez-bola-i-u-zagubici

Žagubica

Zabava

„Sto škola za detinjstvo bez bola“ i u Žagubici

Foto: Opština Žagubica

How Good Of A Friend Are You Really?

Kakve opasnosti nose društvene mreže, kako da ih deca prepoznaju i šta bi roditelji trebalo da učine - neke su od tema predavanja održanog u Žagubici.

Kakve opasnosti nose društvene mreže, kako da ih deca prepoznaju i šta bi roditelji trebalo da učine - neke su od tema predavanja održanog u Žagubici.


 
 
 
Vlada Arsić, dugogodišnji urednik i novinar, autor knjiga “Armagedon” i “Izgubljene u magli”, koji predaje na organizovanim tribinama  u osnovnim školama širom Srbije, iskustvo koje je stekao je u razgovorima sa žrtvama, podelio je i sa učenicima osnovne i srednje škole u Žagubici.


Najmlađi korisnici savremenih tehnologija, interneta i društvenih mreža, izloženi su najvećim opasnostima, vrebani od pedofila i trgovaca belim robljem koji  potencijalne žrtve traže na internetu koristeći lažni identitet. 


Arsić naglašava da je obaveza starijih da upozore na opasnosti kojih deca nisu svesna i daju im savete kako da ih prepoznaju.  


U svojim knjigama Arsić je istraživao i pisao o problemima trgovine ljudima i prinudne prostitucije u Srbiji, načinu vrbovanja žrtava i kriminalnoj delatnosti koja sve više dobija maha i na našim prostorima.


Ovoj tribini su prisustvovali načelnik policijske stanice u Žagubici Saša Tufegdžić, direktori škola, nastavnici i učenici.


Predavanje je deo projekta  “Sto škola za detinjstvo bez bola“ finansiranog sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i komunikacija, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete. 


Iste tribine su u Braničevskom okrugu do sada organizovane u Požarevcu, Petrovcu i  Žagubici.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top