Štrajk upozorenja i najava obustave rada ako se ne ispune zahtevi

Požarevac

Društvo

Štrajk upozorenja i najava obustave rada ako se ne ispune zahtevi

Foto: Privatna arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Jednočasovni štrajk upozorenja organizovan je jutros od 7:30 do 8:30 u krugu Poljoprivredne savetodavne i stručne službe.

Kao glavni razlozi zbog kojih je štrajk organizovan navodi se postojanje osnovane sumnje da je direktor Dane Hrkalović više puta zloupotrebio službeni položaj čime je naneta velika šteta ovoj firmi. Štrajkači direktoru na teret stavljaju i nepreduzimanje radnji da bi se odblokirao račun firme, nenamensko trošenje sredstava, izbegavanje naplate potraživanja, sukob interesa, a među razlozima za štrajk navode i prekoračenje ovlašćenja članova Skupštine i sumnjive isplate u visini od dva miliona dinara po otkazu ugovora Danetu Hrkaloviću.

Štrajkači zahtevaju neopozive ostavke direktora Hrkalovića, Dragana Ignjatovića, koji je na funkciji predsednika Skupštine i članova Skupštine Ljubiše Stoilkovića, Vesne Ljubisavljević i Dragane Urošević.

Prema rečima zaposlenih, više puta su pokušavali da sa direktorom Hrkalovićem nađu način za rešavanje problema i izlazak iz teške finansijske situacije ali, kako navode u saopštenju za javnost, on je svesno odbijao da se bilo šta uradi kako bi se firma pokrenula. Zaposleni u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi od juna nisu primili plate.

„Ukoliko zahtevi većine radnika ne budu ispunjeni štrajk će se radikalizovati celodnevnom obustavom rada do ispunjenja zahteva radnika“, navodi se u saopštenju štrajkačkog odbora.

To Top