Subvencije za samozapošljavanje i osnivanje firmi dobilo osam lica

Petrovac

Događaji

Subvencije za samozapošljavanje i osnivanje firmi dobilo osam lica

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpisano osam subvencija u iznosu od po 250.000 dinara za samozapošljavanje lica koja su početnici u svom poslovanju.

Svečanoj dodeli ugovora prisustvovali su  Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, i Sonja Mirić – Mladenović, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Požarevac.

„U okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje za 2020. godinu, naša opština je izdvojila sredstva u iznosu od dva miliona dinara. Na taj iznos, Nacionalna služba za zapošljavanje je opredelila još 1.920.000,00 dinara svojih sredstava, što je ukupno 3.920.000,00. dinara za realizaciju dva programa u okviru zajedničkog konkursa“, istakao je Nedinić.

Za program javnih radova ukupno je potrošeno 1.900.000,00 dinara, a za subvencije za samozapošljavanje iznos od 2.020.000,00 dinara.

„Kada su u pitanju javni radovi, kroz ovaj konkurs smo preko KJP „Izvor“, zaposlili 12 radnika na  meseca, dok je subvencije za samozapošljavanje i osnivanje firmi, dobilo osam lica“, rekao je predsednik opštine i dobitnicima poželeo uspeh u poslovanju.

Opština Petrovac na Mlavi u poslednje četiri godine kroz finansiranje Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje opredelila je preko osam miliona dinara za programe javnih radova i samozapošljavanja.

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top