Sunčani park  i dalje dom za beskućnike

Požarevac

Život

Sunčani park i dalje dom za beskućnike

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Beskućnik, koji je od ranije poznat požarevačkoj javnosti, vratio se u Sunčani park sa kompletnim „pokućstvom“.

 Sunčani park kod Centra za kulturu Požarevac je „dom“  bistama nekoliko požarevačkihh umetnika i prijatno mesto za odmor, sve dok se u njega ne usele beskućnici što je, nažalost, povremena slika naše stvarnosti.

Jedan od njih, Zoran Stević, uporno se vraća u ovaj park iako je više puta udaljen. Čest je „gost“ naselja Đura, a ponekad prenoći kod zgrade Komiteta ili na jednom od ulaza u Galeriju „Obojene svetloti“ u Centru za kulturu, o čemu smo pisali ranije.

Pored toga što spava na jednoj od klupa, drugu je zauzeo plastičnim bocama i vrećama.

Požarevac i dalje nema prihvatilište za beskućnike, tako da se socijalno ugroženi žitelji grada pod Čačalicom bez krova nad glavom odlučuju za dom pod nebom, bez obzira na godišnje doba.

U Centru za socijalni rad Požarevac, nisu mogli da govore o ovoj temi jer se direktorka, inače jedina ovlašćena da govori za medije, nalazi na godišnjem odmoru.

Da li i šta se konkretno preduzima u slučaju ovog beskućnika, postoji li evidencija lica bez krova nad glavom i da li se i šta radi na pronalaženju smeštaja odnosno prihvatilišta za njih, pitanja su za koja moramo, kako nam je rečeno, da uputimo zvaničan zahtev jer se radi o informacijama o ličnosti.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top