sutra-otvaranje-bazena-foto

Požarevac

Info

Sutra otvaranje bazena (FOTO)

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na gradskom bazenu u Požarevcu sutra počinje sezona kupanja. Svim kupačima prvog dana besplatan ulaz.

Na gradskom bazenu u Požarevcu sutra počinje sezona kupanja. Svim kupačima prvog dana besplatan ulaz.

 

Bazen je spreman za predstojeću sezonu. Da je bilo više para, bio bi i bogatiji sadržaj, poručuju iz KSC“ Požarevac. Radiće  svakoga dana od 10 do 19 časova, a cene su ostale na prošlogodišnjem nivou. Dnevna karta je 150 dinara, sezonska karta iznosi 4500, a mesečna karta 3500 dinara.

 


Ana Miljanić

 

„Sam borvak u vodi, posebno plivanje,  je veoma korisno za ljudski organizam, posebno kod mladih. Nadam se da će puno mališana tokom leta biti na bazenu. Grad je tu da pruži podršku KSC „Požarevac“, istakla je Ana Miljanić, član Gradskog veća grada Požarevca, zadužena za sport i omladinu.

 

Direktor KSC „Požarevac Nenad Mitić je podsetio da deca do 14 godina mogu da uđu na bazen samo sa roditeljima ili starateljima.

 


Nenad Mitić
 

„Ove godine u julu biće 30 godina od puštanja bazena u funkciju. Dosta je star, ali prilično dobro očuvan. No, ipak treba razmišljati o renoviranju. U kontaktu smo sa gradom, treba da se izdvoje malo veća sredstva za rekonstrukciju korita bazena kako bi potrajao još nekoliko decenija“, naglasio je Mitić.

 


Mali bazne za decu

 

Kada vremenske prilike dozvole, i noćna temperatura bude ve'a od 28 stepeni biće i noćnog kupanja na bazenu, od 21 do 24 sata.Ove sezone biće dosta dešavanja, između ostalog 4. jula kompanija MISS YU organizovaće jedno od polufinala izbora za Miss Srbije. Tu je i takmičenje u školskom plivanju, i naravno vaterpolo. Požarevački vaterpolisti ove sezone se takmiče u Drugoj vaterpolo ligi grupa Zapad. Utakmice će se igrati svake nedelje.KSC „Požarevac“ planira i dnevne turnire u malom fudbalu, odbojci na pesku, badmintonu, obaranju ruku i takmičenje na poligonu spretnosti.

 

Pomoć za tekuće održavanje bazena bi trebalo, ovih dana, da bude uvršteno u dnevni red sednice Gradskog veća.

 


U planu renoviranje bazena

 

„Težimo da Požarevac dobije zatvoreni bazen. Nećemo brzopleto uleteti u tu priču, uključićemo kompetentne stručnjake iz te oblasti, pa tek onda krenuti u realizaciju. Inicijativa, svakako, postoji. Usvojićemo iskustva drugih gradova i opština po ovoj problematici“, rekla je Miljanić.

 

Sezona kupanja završava se prve nedelje u septembru školskim takmičenjem u plivanju.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top