Svake godine sve više novca iz gradskog budžeta za vrtiće

Požarevac

Politika

Svake godine sve više novca iz gradskog budžeta za vrtiće

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Tema ovonedeljne konferencije, koja je održana u prostorijama Srpske napredne stranke u Požarevcu, bila je ulaganje u Predškolsku ustanovu “Ljubica Vrebalov”.

Grad Požarevac izdvaja značajna sredstva za finansiranje predškolskog vaspitanja, kazao je Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika Požarevca,  naveo:

“U ovoj i tokom prethodne dve godine izdvojili smo 1.073.659,00 dinara. Ovo se ne ogleda samo u investicijama već i u finansiranju svih materijalnih troškova, plata radnika i  održavanja  programa predškolske ustanove.”

 

Saša Pavlović

Pavlović je kazao da je svake godine grad ulagao sve veća sredstva u ovu ustanovu – u 2016.godini uloženo je 334 miliona dinara, u 2017. godini 369 miliona, prošle godine 390 miliona, a u ovoj godini budžet PU “Ljubica Vrebalov” iznosio je 435 miliona dinara.

On je još podsetio da su zaposlenima u PU “Ljubica Vrebalov” u proteklom periodu povećane plate - u januaru 2019. godine za 7%, u maju za 2%, a u novembru će biti veće za još 9%.

Pavlović je još napomenuo da će grad Požarevac sufinansirati boravak dece u privatnim vrtićima na isti način na koji sufinansira i boravak dece u PU “Ljubica Vrebalov”.

>>DECA ISPOD CRTE BIĆE UPISANA U PRIVATNE VRTIĆE<<

Detaljnije o investicionim radovima u 2019.godini govorila je Tanja Lončar, direktorka PU „Ljubica Vrebalov“ u Požarevcu.

„U junu su instalirane toplotne pumpe u vrtiću „Bubamara“, radovi su iznosili oko 11 miliona i 245 hiljada dinara sa PDV-om. Na ovaj način smo eleminisali grejanje na tečno gorivo koje nije bilo ekonomski isplativo. Sa obnovom fasade na ovom objektu dobiće se  moderan vrtić  kojim će grad moći da se ponosi“, istakla je Lončar.

 

Tanja Lončar

Direktorka je podsetila i na radove na sanaciji i adaptaciji mokrih čvorova ukupne površine 1.300 metara kvadratnih u objektim „Pčelica“ i „Poletarac“, čija je vrednost 9 miliona i 386 hiljada dinara. Prema njenim rečima ovi radovi se privode kraju.

U toku je javna nabavka za kupovinu nameštaja i didaktičkih sredstava u iznosu od 2,5 miliona dinara, takođe za vrtić „Pčelica“. Trenutno se odvijaju radovi na krovnoj konstrukciji u tri objekta – „Majski cvet“ u Kostolcu, „Bambi“ i „Leptirić“ u Požarevcu. Vrednost ove investicije je nešto više od 20 miliona dinara. Na taj način rešiće se problem prokišnjavanja, koji postoji već decenijama.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top