Svečanom sednicom obeležen Dan opštine Petrovac na Mlavi (FOTO)

Petrovac

Događaji

Svečanom sednicom obeležen Dan opštine Petrovac na Mlavi (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Najzaslužnijim građanima dodeljene su nagrade.

Povodom obeležavanja Dana opštine ove godine je organizovan bogat i raznovrsan program. Tradicionalno je održana 35.redovna sednica SO Petrovac na Mlavi, koju je sazvao i istom predsedavao predsenik SO Milanče Aćimović. Na dnevnom redu bilo je desetak tačaka koje su odbornici usvojili gotovo bez rasprave za nešto manje od sat vremena.

Gosti na svečanoj sednici

Po završetku jednog od kraćih zasedanja petrovačkog parlamenta, održana je i svečana sednica u holu srednje škole „Mladost“.

Pored kompletnog rukovodstva opštine Petrovac na Mlavi, svečanosti su prisustvovali: državni sekretar Bojan Stević, Goran Lazić, načelnik MUP-a za Braničevski okrug, Miletić Mihajlović, narodni poslanik, Dejan Savić, direktor „Elektromorave“ Požarevac, Radiša Dragojević, predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Vlaha Srbije, predsednici i predstavnici susednih opština, predstavnici opštine Puconci (Slovenija), direktori javnih preduzeća i ustanova.

Prisutne je pozdravio Milanče Aćimović, predsednik Skupštine opštine, a potom se prisutnima obratio Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

„Ovaj svečani dan po tradiciji služi za dodelu nagrada najuspešnijim pojedincima čiji uspesi, trud i rad, doprinose razvoju naše opštine i podizanju njenog ugleda. Ipak, želim da ovaj dan posvetim svim  građanima opštine jer od ljudi zavisi kakvo će jedno mesto postati i kako će se razvijati. Ponosno mogu da kažem da su građani Petrovca na Mlavi pre tri godine izabrali pravi put - put razvoja i entuzijazma. Nije uvek lako, ne ide uvek sve kako je planirano, ali uz podršku, međusobno razumevanje i pozitivnu energiju, koje gotovo svakodnevno dobijam od svih vas, zajedno radimo na stvaranju lepšeg i boljeg Petrovca na Mlavi“, istakao je Nedinić.

 

Duško Nedinić,predsednik opštine Petrovac na Mlavi

On se ovom prilikom zahvalio Vladi Republike Srbije i ministarstvima, JP „Putevi Srbije“, a posebno stručnim ljudima u Кancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, sa kojima su svakodnevno u kontaktu, na podršci u realizaciji projekata i za sveukupno razumevanje potreba ove opštine.

Nakon govora predsednika opštine emitovan je dokumentarni film u produkciji Kulturno-prosvetnog centra o rezultatima koje je opština postigla u periodu od juna 2018. do juna 2019. Godine, a potom su uručene nagrade 4.jun u vidu povelje.

Nagrađeni najzaslužniji

Povodom Dana opštine Petrovac, Nedinić je uručio nagrade Crvenom krstu Petrovac, za izuzetan doprinos u oblasti humanitarnog rada, Lovačkom udruženju „Krilaš“ Ćovdin, za 30 godina rada u oblasti lovstva, Lovačkom udruženju „Trest“, za 120 godina uspešnog rada u oblasti lovstva i  Đorđu Vukoviću, savetniku direktora u Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, za izuzetan doprinos razvoju opštine Petrovac na Mlavi.

Dobitnici povelje 

Nagrade 4.jun u vidu prizananja uručio je Goran Ristić, zamenik predsednika opštine, i to: KUD „Lala Kojadinović“ Šetonje, za postignute rezultate u očuvanju tradicije, Osnovnoj školi „Jovan Šerbanović“ Ranovac, za izuzetne rezultate postignute u oblasti obrazovanja, Mesnoj zajednici Zabrđe, za postignute rezultate u razvoju sela, Stonoteniserskom klubu „Knežica“, za osvojeno prvo mesto u Braničevskoj okružnoj ligi i plasman u viši rang.

Dobitnici priznanja

Nagrade 4.jun u vidu priznanja sa novčanom nagradom uručio je Milanče Aćimović, predsednik SO  sledećim  dobitnicima: Violeti Ilić, radniku Komunalnog  javnog preduzeća „Izvor“, za istaknuti dugogodišnji rad, Saši Saviću, radniku Kulturno-prosvetnog centra Petrovac na Mlavi, za istaknut i uspešan rad, Jeleni Šoldić iz Busura, učeniku Srednje škole „Mladost“ Petrovac, za rezultate postignute u toku školovanja, Goranu Stanojeviću, radniku Javnog komunalnog preduzeća „Parkin servis“, za predan rad, Urošu Jeremiću, učeniku sedmog razreda Osnovne škole „Sveta Mihajlović“ Burovac, za postignute rezultate na republičkim takmičenjima, Marini Bačkić, radniku Opštinske uprave Opštine Petrovac na Mlavi, za izuzetno zalaganje i postignute rezultate u proteklom periodu.

Nagrađeni priznanjem i novčanom nagradom

Nagradu „Dragutin Tomašević“ uručio je Dejan Marković, predsednik Sportskog saveza Petrovac na Mlavi, a nagrada je pripala Slobodanu Žarkoviću, instruktoru alpinizma i Gorske službe spasavašavanja Srbije, za tehnički projekat za „Via feratu“ Gornjak i direktno učestvovanje u trasiranju i izgradnji ferate.

Na samom kraju svečanosti, u ime nagrađenih, prisutnima se obratio Nenad Životić, predsednik Lovačkog udruženja „Trest“ Petrovac na Mlavi i svima poželeo puno uspeha na profesionalnom i privatnom planu u narednom periodu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top