te-ko-kostolac-uspesno-zavrsena-2015-godina

Kostolac

Privreda

TE–KO KOSTOLAC: Uspešno završena 2015.godina

Foto: TE-KO Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

Termoelektrane „Kostolac“ uspešno su završile 2015. godinu. Oba termo kapaciteta u kostolačkom ogranku EPS-a radila su stabilno i pouzdano

Termoelektrane „Kostolac“ uspešno su završile 2015. godinu. Oba termo kapaciteta u kostolačkom ogranku EPS-a radila su stabilno i pouzdano, naročito u poslednja dva meseca, a prozvele su i sistemu isporučile 2,1 odsto električne energije više od plana, saopštilo je TE-KO Kostolac.


- Kostolačke termoelektrane su predale u sistem ukupno 5.993.329 megavat – sati električne energije. Termoelektrana „Kostolac B“ je isporučila 4.290.375, a TE „Kostolac A“ 1.742.954 MWh, rekao  je Dejan Ostojić, direktor za proizvodnju energije „TE – KO Kostolac“ i dodao:


-Termoelektrana „Kostolac B“ je prebacila plan za 2,4, a TE „Kostolac A“ za 1,3 odsto. U poslednja dva meseca prosle godine, od izlaska bloka „A2“ u Termoelektrani „Kostolac A“ iz kapitalnog remonta i stabilizacije na mreži nakon remonta, kompletno je sistem u Kostolcu radio vrlo stabilno i bio pouzdan. Iz 2015. godine smo izašli sa relativno stabilnom proizvodnjom i sa dobrim rezultatima. Bilo je tu sitnih i krupnih problema, koji su se rešavani u hodu, ali generalno, imajući u vidu da smo postigli planirane proizvodne količine energije, zadovoljni smo ostvarenim u prošloj godini. To ne znači da ne možemo biti i bolji, tako da u 2016. očekujemo da povećamo nivo stabilnosti postrojenja, da remontne radove odradimo u skladu sa planovima i vremenskim rokovima koji su nam zadati. Ove proizvodne rezultate bilo je moguće ostvariti uz pomoć rudarskog sektora, jer smo sve vreme imali pouzdano snabdevanje neophodnim količinama uglja, istakao je Ostojić.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top