A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: info

Filename: cms_front/full_view.php

Line Number: 312

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/views/cms_front/full_view.php
Line: 312
Function: _error_handler

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 138
Function: view

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Foto: E.B., Okrug

How Good Of A Friend Are You Really?

Nadzorni odbor JKP ''Vodovod i kanalizacija'' doneo odluku da se računi za tehničku vodu umanje za 10 odsto

Nadzorni odbor JKP “Vodovod i kanalizacija” doneo odluku da se računi za tehničku vodu umanje za 10 odsto.Sada je na Gradskom veću da odluči da li je ovaj predlog prihvatljiv ili ne.

 

JKP “Vodovod i kanalizacija” dobilo je 6.novembra nalog od Štaba za vanredne situacije grada Požarevca da razmotri predlog o sniženju cene vode koju isporučuje građanima jer je tehnička, a ne pijaća.Na konferenciji za medije održanoj tog dana direkotor “VodovodaSaša Valjarević rekao je da će Nadzoni odbor ovog preduzeča da utvrdi cenu tehničke vode na osnovu parametara o potrošnji vode sa vodoizvorišta “Ključ” i distribuciji kostolačke vode u cisternama i bidonima.


Nakon desetodnevnog “većanja”, predlog “Vodovoda” je da računi za vodu od 13.oktobra, kada je zvanično proglašena zagađenom zbog povećane vrednosti nitrata, budu umanjeni za 10 odsto. Valjarević kaže da su različitim kalkulacijama došli do relevantnih podataka da se 10 odsto vode od ukupne potrošnje koristi za piće i pripremu hrane.  


Ova odluka Nadzornog odbora prosleđena je Gradskom veću grada Požarevca koje će na narednom zasedanju odlučiti da li je ovaj predlog prihvatljiv.


Počeli radovi na urgentom rešenju gorućeg problema


Otpočeli su radovi na urgentnom rešenju snabdevanja grada pijaćom vodom. Poboljšanje kvaliteta vode trebalo bi da se postigne transportom vode iz jezera kod beogradskog puta kroz cevovod dug 3,2 kilometara do infiltracionih bazena na vodoizvorištu “Ključ”, piše portal “Okrug”.

 

PD “Georad” istovremeno vrši bušenje dva bunara na vodozahvatu Morava, uzvodno od bunara broj 10, čime će se dobiti dodatna količina vode za nalivanje, koja će se, takođe, plasirati prema infiltracionim bazenima na vodoizvorištu “Ključ”. Za ovaj projekat Gradsko Veće je izdvojilo 8,2 miliona dinara.

 


Ukoliko se radovi budu odvijali predviđenom dinamikom, građani mogu da očekuju isporuku pijaće vode iz gradskog vodovoda u decembru.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top