Tokom vikenda 20 prijema u kovid bolnicu, zauzeta sva kiseonična mesta

Požarevac

Društvo

Tokom vikenda 20 prijema u kovid bolnicu, zauzeta sva kiseonična mesta

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 135 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih je samo šest iz drugih gradova, a svi ostali iz Braničevskog okruga. Većina je pozitivna na kovid 19.

Kod sedam zdravstvenih radnika Opšte bolnice Požarevac potvrđen je koronavirus, od kojih su tri hospitalizovana, a ostali su u kućnoj izolaciji. Još dvoje njih čeka rezultate testiranja i nalaze se u samoizolaciji.

“Tokom vikenda imali smo 20 novih prijema i osam otpusta. Na respiratorima su trenutno četiri pacijenta. Skoro stotinu hospitalizovanih priključeno je na kiseonik, sva kiseonična mesta su zauzeta. Sve ovo govori da je u našoj kovid bolnici i dalje evidentna teška klinička slika kod pacijenata. Već prilikom prijema većina njih ima teške simptome”, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

I dalje je evidentno opuštanje građana, naročito u danima vikenda kada su sva okolna izletišta i kupališta puna, a mere zaštite retko ko poštuje, kažu iz ove zdravstvene ustanove i ističu da je to nedopustivo i neodgovorno u trenucima kada koronavirus odnosi živote za koje se njihovi zdravstveni radnici svakodnevno bore.

“Apelujemo na sve građane da se uzdržavaju od okupljanja na mestima gde je veći broj ljudi, te da izbegavaju bliže kontakte. Poštujte mere zaštite, sačuvajte svoje i tuđe zdravlje”, poručuju iz požarevačke bolnice.
 

U „zelenoj zoni“ Opšte bolnice Požarevac nalazi se 117  pacijenata.
 
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top