Toplifikacija u Sinđelićevoj gotova za vašar? (FOTO)

Požarevac

Društvo

Toplifikacija u Sinđelićevoj gotova za vašar? (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Radovi na rekonstrukciji dela daljinskog sistema grejanja u Sinđelićevoj biće završeni znatno pre najavljenog roka, saopštila je „Toplifikacija” Požarevac.

Dalje navode da su radovi sinhronizovani sa završetkom grejne sezone i intenzivno se izvode u skladu sa vremenskim prilikama.

Pripremni radovi na sečenju asfalta i obeležavanju postojećih podzemnih instalacija su započeti 12.aprila, a sa iskopom i otvaranjem postojećeg betonskog kanala se nastavilo sve do kraja grejne sezone 2018/2019. zaključno sa 21.aprilom. Dopremanje predizolovanih cevi na gradilište je počelo 14. aprila,a pražnjenje cevovoda u Sinđelićevoj ulici je završeno osam dana kasnije. Od tog momenta su otpočeli radovi na demontaži termičke izolacije i čeličnih cevi.Potom se krenulo sa demontažom i vađenjem betonskih kanala, razbijanjem betonskih čvrstih tačaka i revizionih komora duž trase od ulice Ivo Lola Ribara do Nemanjine. Sa montažom novog predizolovanog cevovoda se otpočelo 6.maja. Paralelno sa ovim radovima se odvija iskop i demontaža priključnih cevovoda. Tokom maja meseca bilo je mnogo kišnih dana i obilnih padavina tako da su radovi u više navrata prekidani zbog čišćenja kanala i ponovnih iskopa. Bilo je i nekoliko dana zastoja za uskršnje i prvomajske praznike, objašnjavaju iz „Toplifikacije“.

Dalje navode da je kompletna montaža prvog dela cevovoda od ulice Ivo Lola Ribara do početka parkinga iza „Robne kuće“ završena do 3.juna, a dva dana kasnije počela je dvodnevna radiografska kontrola zavarenih spojeva na ovom delu cevovoda.

Izveštaji su pozitivni što omogućava nastavak radova na pripremi za hidrauličko ispitivanje ovog dela cevovoda u kojem je juče  počelo punjenje vodom. Drugi deo cevovoda, od parkinga do Nemanjine ulice je izveden do „male” benzinske pumpe gde se radovi mogu izvoditi samo uz pojačani nadzor od strane NIS Srbija, zbog opasnosti od eksplozije, navode nadležni.

Radiografsko kontrolisanje zavarenih spojeva na drugom delu cevovoda počelo je juče i biće zvašeno sutra. Paralelno, izvodiće se i radovi oko „male” benzinske pumpe sa planom završetka do 17.juna kada se stiču uslovi za konačnu radiografsku kontrolu i hidrauličko ispitivanje cevovoda.

Tek nakon toga može se pristupiti završnim radovima, a njihov kraj očekuje se do 5.jula, tvrde iz JP „Toplifikacija „ Požarevac.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top