Tri miliona evra za podršku malim preduzećima

Požarevac

Društvo

Tri miliona evra za podršku malim preduzećima

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Razvojni program EU PRO Plus koji finansira Evropska unija, a sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, objavio je javni poziv za dostavljanje predloga projekata za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća.

U okviru ovog poziva biće podržani predlozi projekata preduzeća i preduzetnika koji žele da nabave novu opremu ili uvedu određene  usluge, sve sa ciljem otvaranja novih radnih mesta i doprinosa rastu i razvoju mikro i malih preduzeća, kao i povećanja njihove konkurentnosti.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju preduzetnici, mikro i mala preduzeća koja su registrovana za proizvodnu delatnost ili pružanje usluga u jednoj od 99 lokalnih samouprava uključenih u realizaciju programa EU PRO Plus, među kojima je i Požarevac. Uslov je da su preduzeća osnovana  u periodu od 1. januara 2016. do 31. decembra 2020. godine.

U cilju realizacije ovog programa izdvajaju se tri miliona evra, od čega je dva miliona namenjeno preduzećima koja se bave proizvodnjom, a milion evra preduzećima koja pružaju usluge. Iznos podrške po pojedinačnom projektu je od 10.000 do 40.000 evra za preduzeća registrovana za proizvodnu delatnost, odnosno od 10.000 do 30.000 evra za preduzeća registrovana za pružanje usluga.

.Rok za prijavu je 30. jun u ponoć.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top