A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Tri nova kabineta u Požarevačkoj gimnaziji
Tri nova kabineta u Požarevačkoj gimnaziji

Požarevac

Događaji

Tri nova kabineta u Požarevačkoj gimnaziji

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevačka gimnazija obeležila 157 godina postojanja i rada, a za rođendan je dobila kabinete za informatiku i hemiju.

Radovi su koštali tri miliona dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete. Škola je dobila 2,5 miliona dinara za opremanje dva kabineta informatike. Opremanje obuhvata nabavku nameštaja i modernih računara, njihovo umrežavanje i nabavku projektora. Takođe, škole je dobila  i 500 hiljada dinara za opremanje nameštajem kabineta hemije.

Kabinet informatike

Pored toga i sredstava koje dobija od lokalne samouprave, ova obrazovna ustanova je dobila i četiri miliona dinara od Ministarstva privrede za sređivanje sanitarnih čvorova.

Protekle godine saniran je i krov škole, što je koštalo  osam miliona dinara, koja su opredeljana iz gradskog budžeta. Ministarstvo prosvete ranije je dodelilo školi osam miliona dinara za sređivanje fasade. Lokalna samouprva uložila je i 500 hiljada u sanaciju i obeležavanje sportskih terena i dva miliona za zamanu stolarije.

„Požarevačka gimnazija obnavlja se od poda do plafona, a počeli smo da ulažemo u nastavna sredstva, koja su najbitnija za rad nastavnika i učenika koji pohađaju školu. Gimnazija je jedna značajna škola za grad Požarevac, jer je iznedrila mnogo kadrova. Ovde radi izuzetan nastavni kadar koji školuje budući kadar, koji će se vratiti u Požarevac i pomoći u obnovi u razvoju grada“, rekao je Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika Požarevac.

 

Danijela Žukovski i Saša Pavlović predali na upotrebu nove kabinete

Rad gimnazije, po njegovim rečima, pomažu i lokalna preduzeća i osiguravajuća društva.

„Zadatak škole je da prati moderne tokove koliko god je to moguće. Veliku pomoć u realizaciji nastave dobili smo od Fakulteta organizacionih nauka, koji nam je donirao računare. Novi kabinet zadovoljava zahteve svih programa koje gimnazija treba da realizuje“, rekla je Danijela Žukovski, direktorka Požarevačke gimnazije.

Gimnazija ima dva kabineta informatike koji se nalaze na prvom spratu i u njima je po 16 računara i jedan za nastavnike. Kabineti će biti kompletirani do kraja nedelje.

Svečanom akademijom obeležen 157.rođendan

Svečanost provodom obeležavanja Dana škole nastavljena je u Centru za kulturu. Direktorka škole je na svečanoj akademiji podsetila na izvanredne rezultate učenika, od kojih je u prošloj školskoj godini 75 odsto završilo razred sa odličnim uspehom, a čak 27 je na kraju četvrte godine ponelo Vukovu diplomu. Na državnim takmičenjima učestvovalo je 96 učenika, a nagrade je osvojilo njih 15.

Odlični rezultati postignuti su i na maturskim ispitima i učenici su mahom upisali željene fakultete. Fakultet organizacionih nauka ovu školu je svrstao u dve najbolje u Srbiji kada je u pitanju upis i studiranje na ovom fakultetu.
Škola je dobila i zlatnu medalju za kvalitet na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu. Požarevački gimnazijalci, njih 25, pohađalo je nastavu i u istraživačkoj stanici "Petnica", što je više nego iz bilo koje škole u Srbiji.

Svečana akademija gimnazija

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top