Tri puta više domaćinstava moći će da umanji račune za struju i grejanje

Braničevo

Društvo

Tri puta više domaćinstava moći će da umanji račune za struju i grejanje

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Planira se povećanje broja energetski ugroženih kupaca kroz unapređenje kriterijuma - umesto sadašnjih oko 70.000 ubuduće će povoljnosti moći da koristi tri puta veći broj domaćinstava, navode iz Ministarstva rudarstva i energetike, piše RTS.

Spremna je nova uredba o energetski ugroženom kupcu, kojom se planira povećanje broja energetski ugroženih kupaca kroz unapređenje kriterijuma, tako da će umesto sadašnjih oko 70.000 ubuduće ovakve povoljnosti moći da koristi tri puta veći broj domaćinstava, i na taj način će sniziti račune i za električnu i toplotnu energiju ili za gas, rekao je Zoran Ilić, pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, prenosi RTS.

"Predlogom uredbe definisali smo granicu prihoda do koje se može steći status energetski ugroženog kupca. Za domaćinstva sa jednim članom granica prihoda trenutno iznosi 15.115 dinara, dok je planirano povećanje na 18.258 dinara. Za domaćinstva koja imaju šest i više članova, sa 36.338 dinara planirano je povećanje na više od 70.000 dinara", rekao je Ilić, prenosi RTS.

Kompletnu vest pročitajte OVDE.

To Top