A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Tribina o bezbednosti mladih u saobraćaju - događaj - tribina
Tribina o bezbednosti mladih u saobraćaju

Požarevac

Događaji

Tribina o bezbednosti mladih u saobraćaju

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Požarevcu je održana tribina o bezbednosti u saobraćaju i deo je kampanje „Na maturu bez automobila“.

Po rečima Duška Pešića, načelnika odeljenja za prevenciju i edukaciju u Agenciji za bezbednost saobraćaja ideje je da maturanti u vreme maturskih večeri ne odlaze svojim automobilima na proslavu, već da vožnju prepuste nekom drugom.

Pešić je podsetio da je ideja za kampanju pokrenuta u srednjoj Politehničkoj školi u Kragujevcu. Jedna saobraćajna nezgoda 2008. godine odnela je nekoliko mladih života, maturanata, koji su se vraćali sa maturske večeri. Profesori i učenici pomenute škole pokrenuli su akciju, koja je imala za cilj da na različite načine odvrati maturante da na matursko veče idu automobilima.

„Agencija je prepoznala potencijal jedne ovakve kampanje i zajedno sa lokalnim Savetima za bezbednost saobraćaja proširila je i danas imamo celu kampanju koju prate bilbordi, različiti spotovi, promo materijali i, što je najvažnije, tribine u srednjim školama, na kojima sa maturantima pričamo o problemima stradanja mladih, koje greške mladi najčešče prave. Tribine prate različiti spotovi edukativnog karaktera. Maturanti dobijaju i različite promotivne i edukativne materijale sa porukama kampanje, koja će ih podsetiti na priču sa tribine i da matursko veče pamte po lepom, jer je to za ceo život“, rekao je načelnik.

Pešić je na tribini govorio o problemu stradanja mladih, najčešćim faktorima rizika, kao i razlozima stradanja. U drugom delu tribine maturanti su čuli ličnu priču Slaviše Savića, koji je sa 17 godina stradao u saobraćajnoj nezgodi i već 26 godina je u invalidskim kolicima. Tu su bili i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su govorili o alkoholu i drogama, i ukazali na njihovo štetno dejstvo na bezbedno upravljanje vozilom. Maturanti su upozoreni da će u vreme maturskih proslava biti pojačane policijske patrole.

„Spojili smo prevenciju, represiju i, nažalost, lična iskustva ljudi koji su stradali u saobraćajnim nesrećama. Za sada se to pokazalo kao odličan model za promenu stavova i ponašanja kod mladih i mislim da su nam tribine odlično ispraćene i dobijamo povratne informacije od mladih“, kazao je Pešić.

 Agencija realizuje kampanju i na društvenim mrežama. U toku je nagradna igra gde je potrebno da maturanti daju dobre predloge kako na maturu, a oko 2.700 maturanata dobiće maturske majce.

Prošle nedelje tribina je održana u Kragujevcu u Politehničkoj školi, odakle svake godine i kreće kampanja. Nakon toga tibine su održane u Vršcu, Požegi i Leskovcu. Naredne sedmice planirana je Bela Crkva.

Kampanja MUP-a Srbije “Matura 2019”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije započelo je kampanju pod nazivom “Matura 2019” i pripremilo četiri spota pod nazivom “Odrasti” istog sadržaja i poruka, ali sa različitim akterima, kao i jednog spota pod nazivom “Poziv na ples”.

Video “Odrasti” pogledajte OVDE.

Video “Poziv nap les” pogledajte OVDE.

Kampanja ima za svrhu preventivno delovanje u cilju smanjenja stope negativnih pojava koje su u vezi sa krajem školske godine i proslave maturskih večeri. Cilj je da se skrene pažnja javnosti, pogotovo ciljnoj grupi koju predstavljaju svršeni srednješkolci-maturanti da na proslavama maturskih večeri ne izlažu sebe i druge opasnostima koje su uzrokovane upotrebom alkohola i narkotika.

Spot je realizovan u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i Fakulteta dramskih umetnosti.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top