Tribina u okviru projekta „Niste sami“ u Velikom Gradištu

Veliko Gradište

Događaji

Tribina u okviru projekta „Niste sami“ u Velikom Gradištu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ovo je sedma tribina u okviru projekta „Niste sami" u 2019. godini.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom predsednice Narodne Skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i UNICEF-a, pokrenuta je kampanja „Niste sami!", koja ima za cilj prevazilaženje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.  

Skupu će se  obratiti: Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, Ranko Raičević, predsednik Društva neurologa i Jelena Marković, predsednica Humanitarne organizacije za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom „Srbija velikog srca".

U Panel diskusiji učestvovaće: Dobrila Marković, predstavnik OPENS-a, Nataša Lazić, pozorišni producent, majka devojke sa autizmom, Bojana Božić, dizajner nameštaja, kojoj je dijagnostifikovan anksiozni poremećaj depresija, i Ena Ese, predstavnik Centra „Srce".

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne Skupštine u Beogradu, održane su tribine u još šest gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak). U 2019. godini prva tribina je održana u opštini Savski venac, a potom u Sremskim Karlovcima, Vrbasu, Zrenjaninu i Novom Sadu. Tokom ove godine biće održano ukupno 12 tribina u gradovima širom Srbije.

Tribina je zakazana za 11:45 sati u Srednjoj školi „Miloje Vasić'' u Velikom Gradištu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top