Tribina „Žene žive  i na selu“ u Lučici

Požarevac

Društvo

Tribina „Žene žive i na selu“ u Lučici

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Kampanja „Žene žive i na selu“ ima za cilj osnaživanje žena u ruralnim sredinama, kao i podizanje svesti o značaju preventivnih zdravstvenih pregleda.

Tribina u Lučici je deo kampanje koja se realizuje uz podršku, predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad i zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, kao i kancelarije za ljudska i manjinska prava. Planirano je osam tribina u selima Srbije.

Tribina u Lučici

Teme kampanje su ekonomsko osnaživanje žena kroz žensko inovativno preduzetništvo, osnaživanje žena u borbi protiv porodičnog nasilja i ohrabrivanje žena da učestvuju u prevetnivnim zdravstvenim pregledima.

„U gradu Požarevcu ne razdvajamo žene koje žive u seoskim sredinama i u urbanom području“, istakao je Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca.

Ilić je podsetio da je statusna konferencija „Žene žive i na selu“ održana 8. marta u Domu narodne Skupštine u Beogradu na kojoj su govorili Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Srbije, Zoran Đorđević, ministar za rad i zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku.

Tribine su do sada održane u Novom Žedniku kod Subotice, Banatskom Velikom Selu kod Kikinde i Gamzigradu kod Zaječara.

Tokom tribine vršeni su i preventivni pregledi.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top