Trka „Pehar predsednika Republike

Požarevac

Sport

Trka „Pehar predsednika Republike" u nedelju na požarevačkom hipodromu

Foto: arhiva, plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

Na programu su tri galopske i četiri kasačke trke, kao i kvalifikaciono takmičenje za Ljubičevski konjički višeboj.

Galopska trka dana je svakako „Pehar predsednika Republike". U pitanju je Grup 1 nadmetanje za sva grla engleske punokrvne rase od tri godine i starija na distanci dugoj 2.400 metara. Nagradni fond iznosi 800 hiljada dinara.

Pehar Predsednika Republike

Po rečima Aleksandra Milenkovića, direktora KD „Knez Mihailo“, ova trka je kategorisana kao trka od „posebnog značaja" i po drugi put biće održana na požarevačkom hipodromu.

„U trku je upisano sedam grla, a o kvalitetu upisanih grla govori i činjenica da će u trci startovati dva osvajača srpskog galopskog derbija, i to grla First Thought (GB) osvajač "97. Srpskog galopskog derbija" i Jaafy (IRE) osvajač "94. Srpskog galopskog derbija". Požarevačka publika imaće prilike da ponovo vidi i grla Rhett Butler (IRE) osvajača galopske trke „Kup Ljubičeva", kao i grlo Lullaby (GER) osvajačicu galopske trke „Tina“, rekao je Milenković.

 

Aleksandra Milenkovića, direktora KD „Knez Mihailo“ Požarevac

Programom trka predviđene su još dve galopske trke, i to galopska trka „Đeneral Ilija Gojković" (Handikap III), za sva grla od tri godine i starija na distnci dugoj 1.300 metara, u koju je upisano 12 grla, i galopska trka „Knez Mihailo" (Kategorija I), za sva grla od tri godine i starija na distanci dugoj 1.600 metara, u koju je upisano devet grla.

Što se tiče kasačkih trka, najkvalitetnija je trka pod nazivom „Požarevac“ takozvana „brza partija", za grla domaćeg i stranog odgoja, u koju je upisano devet grla.

Na osnovu ostvarenih rezultata, može se reći da su favoriti u ovoj trci grla Žilence i Rite on Win. Pored ove, održaće se još tri kasačke trke i to: kasačka trka „Morava" za grla domaćeg odgoja sa zaradom do 500 bodova, kasačka trka „Braničevo" za grla domaćeg odgoja sa zaradom do 1.500 bodova i kasačka trka „Stig" za grla domaćeg i stranog odgoja sa zaradom do 4.000 bodova. Sve kasačke trke biće održane na distanci dugoj 1.600 metara.

Tokom trkačkog dana biće održano i kvalifikaciono takmičenje za Ljubičevski višeboj. Tri prvoplasirana takmičara sa prošlogodišnjih Ljubičevskih konjičkih igara, automatski su se kvalifikovali za polufinale, a u polufinalu ima još devet mesta. Trostruku titulu Ljubičevskog viteza brani Marko Milenković, drugi je bio Andrija Sterđević, a treći Slađan Mladenović.

Za ovo takmičenje je prijavljeno 13 takmičara.

Organizator je Konjičko društvo „Knez Mihailo“ Požarevac, a pokrovitelj grad Požarevac.

 Trke se održavaju u nedelju, 11.avgusta, sa početkom od 15 sati. Ulaz na hipodrom  je slobodan.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top