trka-prezivljavanja-u-prirodi

Žagubica

Zabava

Trka preživljavanja u prirodi

Foto: Wild Serbia / arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Start i cilj trke biće Lovački dom u naselju Medveđica.

Start i cilj trke biće Lovački dom u naselju Medveđica.

 

Odgovor na pitanje kako se snaći u šumi, dva dana bez prenoćišta, zaliha hrane i uz svega pola litra vode, predstojećeg vikenda će saznati učesnici „Trke preživljavanja“ koja se ove godine odigrava na Homolju.

 

Naime, 8. i 9. oktobra, „Wild Serbia“ u saradnji sa Turističkom organizacijom iz Žagubice i pod pokroviteljstvom opštine, na prostoru neistraženih, pomalo divljih  i neukrotivih homoljksih planina, održaće se takmičenja u kategorijama avantura, opstanak i porodica – piše Ist media.

 

Stazu od oko šezdeset kilometara (različite dužine za svaku kategoriju), potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. Od prateće opreme dozvoljeno je imati samo mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož i odeću koju takmičari imaju na sebi.

 

 Ekipe će morati same da nalaze hranu, sklonište za prenoćište i vodu tokom trke. Pobednik trke biće ekipa koja sakupi najviše bodova, a oni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se staza pređe, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu kao i za specijalne zadatke tokom same trke.

 

 „Ciljevi manifestacije su promocija aktivnog i zdravog stila života kao i promocija turističkih destinacija u našoj zemlji, u ovom slučaju promocija opštine Žagubica”, kažu u Turističkoj organizaciji.

 

 Inače, ove trke se na različitim lokacijama održavaju već sedam godina, i uspešno okupljaju veliki broj takmičara i ljubitelja prirode. Ovoga puta će ih biti oko 250.

 

Oni koji su za nešto drugačiji vid rekreacije, nedaleko od Medveđice, u mestu Krepoljin, mogu prisustvovati i učestvovati u manifestaciji „Dani bilja i gljiva“, koja se održava već 11 godina, podseća Ist media.

 

    

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top