turisticka-ce-uvrstiti-dzipijadu-u-kalendar-dogadjaja

Požarevac

Zabava

''Turistička'' će uvrstiti Džipijadu u kalendar događaja

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

U naselju Bare u subotu 12. marta biće održana 6. Džipijada. Organizatori su MZ Bare i Offroad club, a od ove godine priključila im se i Turistička organizacija

U naselju Bare u subotu 12. marta biće održana 6. Džipijada. Organizatori su MZ Bare i Offroad club, a od ove godine priključila im se i Turistička organizacija Požarevac.

 
Ova manifestacija okuplja sve veći broj učesnika iz cele Srbije, ove godine  se očekuje više od 120 vozila i 450 učesnika. Postoji mogućnost dolaska gostiju iz Bugarske što bi ovaj događaj podiglo na međunarodni nivo.

Jelena Vukazić -
vd direktor TOP-a

Turistička organizacija Požarevac prepoznala je značaj ove sportske manifestacije, blago rečeno jer je u pitanju ekstreman, pa čak možda i egzotičan sport. Podržavaćemo manifestaciju i narednih godina i uvrstićemo je u naš kalendar”, istakla je Jelena Vukazić, v.d. direktora TOP-a.


Džipijada se sastoji iz dva dela i to: rekreativne ili turističke vožnje od 15 kilometara po šumskim putevima oko sela Bare i takmičarskog dela kroz Beranjsku utrinu. Taj deo se sastoji iz „hard“ staze sa preprekama, sa merenjem vremena prolaska i sabiranjem kaznenih poena i „soft“ staze gde se meri vreme prolaska i dodavanjem kaznenih poena za izletanje sa staze i dela sa „quad“ vozilima.


Slobodan Vasić,
jedan od organizatora

Prepoznali smo mogućnost organizacije ovakvog sportskog događaja, jer smo sami iskusili blagodeti našeg prirodnog bogastva. Sakupe se uglavnom lovci, koji su među prvima imali džipove, idemo da se vozimo bez obzira na vremenske prilike.Sreli smo se se sa ljudima iz drugih mesta sa istim aspiracijama,a kako je Bare selo dobrih domaćina,eto manifestacije“, u kratkim crtama je opisao početak realizacije ideje o ovom susretu četvorotočkaša, Slobodan Vasić jedan od organzatora.


Prva Džipijada imala je svojevrsnu promociju na Javnom servisu u okviru emisije „Trag“, autora Novice Savića, što je dovelo da se svake godine povećava broj učesnika. Kotizacija je 2.500 dinara.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top