Turistička organizacija Grada Požarevca poziva u virtuelni obilazak znamenitosti

Požarevac

Turizam

Turistička organizacija Grada Požarevca poziva u virtuelni obilazak znamenitosti

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Iz TOGP navode kako im je početak godine obećavao realizaciju programa , ali ih je, poput svih ostalih, pandemija omela da ispune sve planove, neke od manifestacija nisu ni mogle biti održane, a šta će biti sa predstojećim, ostaje da se vidi.

Pre svega uspeli su, kako kažu, da se kvalitetno prezentuju na Međunarodnom sajmu turizma „Holiday&SpaExpo“ od 14-16. Februara u Sofiji , a samo nedelju dana kasnije i na najvećem i najznačajnijem sajmu turizma u regionu, 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. 


„Ovaj sajam pružio nam je priliku da se na jedan potpuno nov i inovativan i tehnološki savremen način predstavimo širokoj publici i posetiocima. Tema koja je bila dominantna u postavci  štanda i prezentacije  bio je Arheološki park Viminacijum. Nakon toga uspeli smo da realizujemo i nekoliko manifestacija koje se održavaju tradicionalno  na području grada Požarevca: „Lov na moravskog šakala“ u Poljani, „Šakalijada“ u okolini grada, „Lisičijada“ u Dubravici,  „Todorova subota“ u Kasidolu /konjske trke, otvaranje sezone i izložba sitnih životinja/, kao i „Džipijada“ u Barama“, kaže Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije grada Požarevca.
A onda je usledilo uvođenje vanrednog stanja i pooštravanje mera zaštite od virusa, pa je TOGP propustila dva sajma, u Banja Luci i Nišu, a neće biti održan Uskršnji etnofestival u Poljani, a sva je prilika ni Festival cveća u prvoj dekadi maja.
Uspeli smo, i to je u procesu, da okončamo javnu nabavku male vrednosti za izradu i postavljanje turističke signalizacije na državnim putevima u okolini Požarevca, gde će radovi najverovatnije otpočeti kada izađemo iz vanrednog stanja. Isto tako, ne manje bitan je i projekat  za izradu Studije istraživanja i prezentacije arheološke rute „Putevima rimskih imperatora“, za koju smo od našeg resornog ministarstva obezbedili iznos od 15.000.000,00 dinara,  i za ovaj projekat pripremamo dokumentaciju za javnu nabavku,“kaže Baldić.

Prema njegovim rečima, ne može se proceniti kada i kako će moći da se realizuju planirane aktivnosti, ali su u TOGP spremni da, kada se situacija stabilizuje, nastave da rade u kontinuitetu.
Naš infocentar u ovoj sistuaciji radi preko dežurnih koleginica, putem mobilnih telefona, po rasporedu koji se svake nedelje nalazi na ulazu u infocentar. Za sada pokušavamo da posetioce animiramo putem društvenih mreža, pre svega preko našeg Fejsbuk profila, prikazivanjem virtuelnih tura naših sadržaja, a isto to plasiramo i preko TOS-a, zatim Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Srbije, portala Turizam Srbije info i drugih,“objašnjava direktor požarevačke Turističke organizacije.
Njihov moto u promociji turizma u doba korone glasi: Upoznajte Požarevac iz svoje kuće.  Pozivaju sve ljude širom Srbije i sveta u avanturu – virtuelnim turama kroz Galeriju Milene Pavlović Barili i Viminacijuma.
 
Ovim putem svim pravoslavnim verncima i našim sugrađanima čestitamo predstojeći najveći hrišćanski praznik Uskrs, da ga provedu u krugu svojih najbližih, budu strpljivi, čuvaju se,jer čuvajući sebe čuvaju i druge“, poručuju iz Turističke organizacije grada Požarevca.

NE OTKAZUJTE SVOJE PUTOVANJE – POMERITE POLAZAK – SAČUVAJMO TURIZAM ZAJEDNO


   
 

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top