Turistička organizacija Požarevca prezentovala svoje potencijale na sajmu

Požarevac

Turizam

Turistička organizacija Požarevca prezentovala svoje potencijale na sajmu

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavljeni su: ergela Ljubičevo, Viminacijum, Ljubičevske konjičke igre, Požarevački mir, Galerija Milene Pavlović Barili i Hipodrom.

Na prezentaciji je govorio gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović, koji je istakao da je cilj da u narednom periodu Požarevac postane sinonim za destinaciju koju treba posetiti bar jednom u životu.

„Iskustvo je pokazalo da čitav Braničevski okrug ima šta da pokaže turistima, kao i da poseduje potencijal da ih na našoj teritoriji zadržimo i više od jednog dana ili vikenda. Posebno sam, kao Požarevljanin, srećan što se ne oslanjamo samo na naše prirodne lepote, već i da zahvaljujući dobroj organizaciji i strateškom radu, postajemo atraktivni armiji turista. Ovde konkretno mislim na Ljubičevske konjičke igre, koje smo poslednjih godina doveli do nivoa jedne od najboljih, a u 2018. godini i zvanično najbolje turističke manifestacije u Srbiji. Nagrada “Zlatni cvet”, koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije velika je preporuka ne samo za naše igre, već i za ostale turističke sadržaje i znamenitosti Požarevca ali i okoline”, istakao je Spasović.

 

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca

Ove godine prezentacija je bila drugačija nego prethodnih, zato što su mališani, glumci požarevačkog Centra za kulturu, učenici dramskog umetnika Slobodana Stepića, učestvovali u kvizu koji je bio vezan za istoriju i lepote požarevačkog kraja.

Mališani predstavili lepote požarevačkog kraja

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top