U Braničevu devet novoobolelih, u požarevačkoj kovid bolnici 162 pacijenta

Braničevo

Društvo

U Braničevu devet novoobolelih, u požarevačkoj kovid bolnici 162 pacijenta

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, porastao je broj obolelih od korone u Braničevskom okrugu tokom vikenda.

„Na današnji dan u Požarevcu imamo  četiri nova slučaja zaraze od koronavirusa, tako da je ukupno u Požarevcu obolelo 179 osoba. U Malom Crniću još jedan potvrđeni slučaj, dakle ukupno pet, a u Petrovcu četiri više, znači ukupno 20“, rekla je dr Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

U Velikom Gradištu i dalje je osam potvrđenih slučajeva, u Golubcu jedan, u Žabarima tri, u Žagubici četiri, dok u Kučevu nema obolelih.

U Braničevskom okrugu ukupno je uzorkovano 4.574 lica, što je  53 uzorka više u odnosu na petak 10.jul, kada je bilo uzorkovano 4.521 lice.

„Što se tiče kovid bolnice u Požarevac kapaciteti su skoro puni, trenutno je hospitalizovano 162 pacijenta“, potvrdila je dr Ana Jovanović za portal E-Braničevo.

Iz Zavoda za javno zdravlje apeluju na građane da se pridržavaju donetih epidemioloških mera i da se ne izlažu nepotrebnom riziku. Očekuju se nove odluke Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top