A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 178

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 178
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

U Braničevu počela žetva suncokreta
U Braničevu počela žetva suncokreta

Braničevo

Poljoprivreda

U Braničevu počela žetva suncokreta

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Dosadašnji prinosi kreću se od 2.000 do 2.500 kilograma po hektaru suvog zrna.

Po podacima Poljoprivredne savetodavne i i stručne službe Požarevac, ove godine u Braničevu pod suncokretom je oko 18 hektara, što je nastavak trenda porasta u proteklih deset godina.

„Suncokret je imao dosta dobru količinu padavina ove godine, nedostajala je jedna kiša pred sam kraj vegetacije ali, sudeći po prvim prinosima na parcelama lošijeg kvaliteta, možemo da očekujemo stabilne prinose ove jare kulture. Maksimalna žetva očekuje se kroz deset do petnaest dana, jer biljke ulaze u fazu tehnološke zrelosti“, rekla je Jorgovanka Vlajkovac, stručna saradnica za ratarstvo u PSSS Požarevac.

 

Visoke dnevne temperature proteklih desetak dana ubrzale su vegetaciju kukuruza koja je skoro završena. Zrno kukuruza prelazi polako iz faze mlečne u fazu voštane zrelosti. Usevi su u dobroj kondiciji.

„Ove godine moći ćemo očekivati bolje prinose kukuruza u odnosu na prošlu i pored toga što je u periodu nalivanja zrna na parcelama u Braničevskom okrugu zabeležen manjak vlage. I ovoj jaroj kulturi nedostajala je jedna dobra kiša, ali u svakom slučaju možemo očekivati stabilne prinose“, kazala je naša sagovornica.

 

Vlajkovac je uputila savet poljoprivrednim proizvođačima, koji će naredne proizvodne godine sejati kukuruz i suncokret, da obrate pažnju na pravilnu primenu agrotehničkih mera, po principu kad treba i kako treba.

„Poseban akcenat se stavlja na ishranu biljaka. Preporuka je da se unese izbalansirano NPK hranivo po preporuci agrohemijske analize, samo tad se mogu očekivati stabilni prinosi“, zaključila je Vlajkovac.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top