U maju 22 odsto više od plana

Kostolac

Privreda

U maju 22 odsto više od plana

Foto: „Energija Kostolac“

How Good Of A Friend Are You Really?

Ukupna proizvodnja od početka godine do 1. juna iznosi više od tri milijarde kilovat-časova, što premašuje petomesečni plan za 7,4 odsto.

Termoelektrane „Kostolac A“ i „Kostolac B“ i tokom maja su nastavile da proizvode električnu energiju sa visokim stepenom pouzdanosti, što je rezultiralo isporučivanjem više od 620 miliona kilovat-časova elektroenergetskom sistemu EPS-a.

Posmatrano u odnosu na plan, ovaj rezultat je za 22 odsto veći od očekivane proizvodnje za maj. Zbog niskih temperatura, tokom maja je isporučivana i toplotna energija za daljinski sistem grejanja, tako da je 6.727 MWht predato JP „Toplifikacija” Požarevac.

Ukupna proizvodnja od početka godine do 1. juna iznosi više od tri milijarde kilovat-časova, što premašuje petomesečni plan za 7,4 odsto. Blokovi TE „Kostolac A“ su u pomenutom periodu proizveli više od 920 miliona kilovat-časova, čime su prebacili plan za četiri odsto. Blok A1 je prebacio plan za osam odsto, a blok A2 za dva.

U TE „Kostolac B“ je takođe premašen plan i proizvedeno je više od dve milijarde kilovat-časova, odnosno devet odsto više od plana. Blok B1 je premašio plan za 11, a blok B2 za sedam odsto.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top